Companii

Horia Vilcu, al doilea roman din farma care pleaca in Franta

29.05.2008, 21:00 247

Horia Vilcu (40 de ani), directorul general al Walmark Romania, divizia locala a companiei farmaceutice cehe specializata in suplimente nutritive, va prelua incepand cu luna iunie conducerea filialei din Franta, moment care marcheaza intrarea companiei pe aceasta piata.
"Dorim obtinerea unei cote de piata de 5-6% in Franta in patru ani si stabilirea in top sapte jucatori. Voi avea in vedere alcatuirea unei forte de vanzari de 20 de angajati si aducerea unui portofoliu de 40 de produse", a spus Horia Vilcu. El a inceput colaborarea cu Walmark in 1996, iar din 1997 a preluat pozitia de director general al companiei in Romania. Vilcu este al doilea director al unei reprezentante romanesti din industria farmaceutica care pleaca in Franta, dupa ce anul trecut Adrian Caretu, fostul sef al Merck Sharp & Dohme Romania, a fost numit director de vanzari al MSD pentru Franta.
"Principalele proiecte au fost transformarea unei mici reprezentante cehe de 4-5 angajati in liderul pietei de suplimenti alimentari din Romania si adaptarea strategiei cehe la piata locala". Pozitia de director general al Walmark Romania urmeaza sa fie preluata de Catalin Vicol (34 de ani), directorul de marketing. Walmark Romania vizeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 20 mil. euro, in crestere cu 25% comparativ cu 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO