Companii

Hotelul Cismigiu intra in renovare, dupa ce a fost pus in stand-by de catre actionari timp de trei ani

27.11.2007, 19:09 46

Hotelul Cismigiu de pe bulevardul Regina Elisabeta, care a fost achizitionat in 2004 de dezvoltatorul imobiliar Hercesa, va fi functional in 2010, in urma unei investitii de cinci milioane de euro.
"Lucrarile vor fi demarate la jumatatea anului viitor, iar apart hotelul (apartamente operate in regim hotelier - n. r.) va fi finalizat in circa doi ani. Pana acum nu am facut nicio lucrare, pentru ca nu ne-am hotarat asupra solutiilor tehnice. In cele din urma vom demola structura interioara si vom pastra exteriorul hotelului", a declarat Alejandro Solano, directorul general al Hercesa Imobiliare. El a precizat ca se asteapta la un randament al investitiei (return on investment) de 10%.
Hotelul va avea o capacitate de 76 de camere si un restaurant, printre posibilele brand-uri care ar putea sa fie prezente in cadrul hotelului Cismigiu fiind si City Grill, lant controlat de omul de afaceri Dragos Petrescu.
"Am purtat discutii si cu cei de la City Grill", a spus Solano.
Nationalizat in anii '50 si retrocedat jumatate de secol mai tarziu mostenitorilor, imobilul a fost achizitionat in 2004 de spaniolii de la Hercesa, dupa ce se afla de mai multi ani in paragina. Reprezentantii Hercesa nu au facut cunoscuta valoarea tranzactiei.
Dupa ce a cumparat hotelul Cismigiu, Hercesa a demarat mai multe proiecte imobiliare in Capitala. Cel mai important dintre acestea este ansamblul rezidential cu circa 1.500 de apartamente, construit impreuna cu Bluehouse Capital, din zona Ghencea din Bucuresti, valoarea investitiei fiind evaluata la 300 de milioane de euro. De asemenea, firma va aloca 200 de milioane de euro pentru constructia unui complex rezidential de 1.400 de apartamente in zona bulevardului Basarabia din Bucuresti si va construi alte 800 de locuinte in zona Orhideelor din Bucuresti, pe locul fostei fabrici de paine Spicul.
Dupa mai multi ani in care hotelurile cu zestre istorica s-au aflat in umbra, dezvoltatorii si-au aplecat privirea si asupra acestora. Astfel, Hotelul Grand Boulevard din Capitala va fi pus in functiune anul viitor, in urma unei investitii a de 10 milioane de euro, realizata de dezvoltatorul imobiliar Niro Investment. Un alt exemplu in acest sens este hotelul Rembrandt, o investitie de un milion de dolari realizata de trei oameni de afaceri olandezi in strada Smardan din centrul istoric pe structura unei cladiri vechi de 80 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO