Companii

Hotelul din Poiana Brasov ii aduce lui Neculaie 4 mil. ?

28.11.2007, 17:56 435

HOTELUL de patru stele Piatra Mare din Poiana Brasov, detinut de omul de afaceri Ioan Neculaie, va genera in acest an venituri de circa 15 milioane de lei (4,4 mil euro), in crestere in lei cu circa 30% fata de anul trecut.
"Avem un grad de ocupare intre 68% si 75%, generat in principal de turismul de business", a spus Lucian Barna, directorul unitatii hoteliere. Hotelul Piatra Mare din Poiana Brasov s-a deschis acum patru ani si a necesitat o investitie de 20 de milioane de dolari.
Hotelul are capacitate de 186 de camere si detine, in acelasi timp, sapte sali de conferinte.
"Este prevazut un proiect de largire a hotelului cu inca 100 de camere, insa deocamdata nu stim cand va fi demarat acest proces", a mai spus Barna.
Piatra Mare este cel mai important hotel detinut de omul de afaceri Ioan Neculaie si este unul dintre cele mai mari hoteluri de patru stele din Poiana Brasov, alaturi de hotelul Acasa la Dracula sau Hotelul Alpin.
Neculaie mai detine si hotelul Bodoc din Sfantu Gheorghe, clasificat la trei stele.
"As vrea sa renovez acest hotel si sa il transform in unul de patru stele. Probabil renovarea va incepe anul viitor", a spus Neculaie. Acesta a apreciat ca investitia se va ridica la cinci-sase milioane de euro.
Complexul Bodoc, format dintr-un hotel de doua stele, restaurant categoria I si bar de zi, este situat in centrul orasului Sfantu Gheorghe.
Potrivit agentiei de stiri Mediafax, Ioan Neculaie urmareste, ca dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a hotelului sa investeasca si in reabilitarea activelor de la Malnas Bai, judetul Covasna.
Desi au existat in trecut discutii cu privire la vanzarea hotelului Bodoc, Neculaie spune ca nu vrea sa vanda si nici sa mai investeasca in noi unitati.
Neculaie are afaceri in mai multe domenii, fiind proprietarul grupului Prescon din Brasov, care ruleaza afaceri de peste 150 de milioane de euro anual.
Prescon Group cuprinde mai multe firme din sectorul materialelor de constructii, al transporturilor rutiere sau din industria hoteliera.
Totodata, din portofoliul grupului Prescon face parte si producatorul de camioane Roman Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO