Companii

Hotelul lui Hagi a închiriat o plajă de 8.500 de metri pătraţi de la Apele Române. Vedeti aici cat va plati pe sezon

Hotelul lui Hagi a închiriat o plajă de 8.500 de metri pătraţi de la Apele Române: Va plăti 11,5 lei pe metru pătrat pe sezon

Autor: Mirabela Tiron

21.03.2012, 11:33 488

Compania fostului fotbalist Gheorghe Hagi, care activează sub numele Hagi Sport, a câştigat licitaţia pentru o suprafaţă de 8.500 de metri pătraţi de plajă în Mamaia pentru hotelul Iaki.

"Preţul pe care l-am oferit a fost cu 5% mai mare faţă de cel de pornire. Am decis să renunţăm la contractul pe care îl semnasem anul trecut şi în care am plătit la Apelor Române o chirie de 49.000 de euro pentru că la acea licitaţie oferisem un preţ prea mare, de 23 de lei pe metru pătrat. Noi oferim clienţilor noştri plaja gratuit, şi costurile cu chiria, amenajarea, întreţinerea se ridicau anul trecut la peste 100.000 de euro, ceea ce nu era normal", a declarat Anca Nedea, directorul hotelulu Iaki din Mamaia.

Ea susţine că din cauză că multe firme, care nu au activitate în turism sau agrement, vor să facă o afacere din plajă, preţul de închiriere creşte.

"Sunt multe firme care nu au hoteluri şi care se ocupă de alte activităţi ce fac bani din plajă prin închirierea şezlongurilor, a umbrelelor sau din alte activităţi şi atunci normal că la licitaţii trebuie să dăm un preţ mai mare pentru a câştiga", a spus ea.

Hagi Sport, în asociere cu Romned Port Operator, a mai luat în administrare o suprafaţă de plajă de 2.674 de metri într-un alt sector din Mamaia. Pentru acest sector de plajă a mai concurat asocierea Best OF, Phartis şi Marina&Santis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO