Companii

Hotelul Royal din Capitala, o investitie de 7 milioane de euro

Hotelul Royal din Capitala, o investitie de 7 milioane de euro
18.04.2008, 17:27 286

Hotelul de patru stele Royal din zona Unirii din Capitala, dezvoltat de doi antreprenori din Tulcea, va deveni operational in circa o luna in urma unei investitii de sapte milioane de euro.
"Hotelul va avea o capacitate de 91 de camere, sase apartamente si doua sali de conferinta de 200 de locuri, respectiv 70 de locuri", a spus Tudor Stefan, unul din cei doi actionari ai companiei Baron Service din Tulcea, care administreaza atat unitatea din Capitala, cat si hoteluri in Tulcea si Constanta.
Piata Unirii din Capitala nu este foarte aglomerata in unitati hoteliere, in zona mai fiind operational hotelul de patru stele NH, cu 78 de camere. Capacitatea de cazare pe piata de patru stele va creste insa cu peste 50% in acest an, odata cu deschiderea la capacitate totala a hotelului Rin Grand Hotel, de aproape 1.500 de camere.
Constructia hotelului Royal a fost demarata spre sfarsitul anului 2006, investitia fiind estimata initial la 5 milioane de euro si ajungand spre final la sapte milioane de euro.
"Urmarim sa ne amortizam aceasta investitie in circa sase ani", a precizat Tudor Stefan, care a adaugat ca estimeaza o cifra de afaceri anuala de trei milioane de euro si un grad de ocupare de 70%. Cea mai mare parte a veniturilor vor veni din cazare, circa 30% fiind aferente evenimentelor, potrivit estimarilor reprezentantilor companiei.
Cei doi antreprenori mai detin un hotel Royal si in Constanta, care este deschis tot timpul anului si care genereaza venituri de circa 600.000 de euro anual, la o capacitate de 50 de camere.
"Avem in vedere dublarea capacitatii la hotelul din Constanta, investitie care se va ridica la trei-patru milioane de euro. Piata s-a schimat in ultimii ani, iar hotelurile sub 100 de camere sunt din ce in ce mai putine. Urmarim insa sa acoperim o parte din aceasta suma din fonduri structurale", a spus Stefan. Desi mai multi turisti prefera litoralul din Bulgaria, sau excursiile in alte tari, unul din cei doi proprietari ai Royal spune ca anul trecut a fost cel mai bun an, in sezon inregistrand un grad mediu de ocupare de 90%. Majoritatea clientilor hotelului sunt oameni de afaceri, atat romani, cat si straini, din tari precum Italia, Germania sau Grecia.
Cu toate ca piata de patru stele din Bucuresti va ajunge la circa 4.000 de camere in acest an, Tudor considera ca mai este loc si pentru alte unitati avand in plan deschiderea unui al doilea hotel in Capitala.
"Vrem sa deschidem un la doilea hotel in Bucuresti, de patru sau cinci stele, cu o capacitate de circa 130-140 de camere. La acesta vom incepe constructia cel mai probabil anul viitor, dupa ce vom obtine autorizatiile si vizam si Brasovul pe o perioada de doi-trei ani", a spus Tudor Stefan.
Pe piata hotelurilor de patru stele din Capitala mai opereaza, in afara de Rin Grand si Sofitel, Ramada Plaza sau Phoenicia, care sunt concentrate in nordul orasului, precum si Novotel sau Golden Tulip de pe Calea Victoriei.
Desi vor sa se dezvolte pe segmentul hotelier, cei doi actionari ai hotelului Royal nu au renuntat la doua afaceri traditionale ale machedonilor, exportul de berbecuti si productia de telemea si cascaval.
"Avem doua fabrici mici de lactate, una in Constanta si una in Galati. Fiecare are o cifra de afaceri cam de 80.000 -90.000 de euro pe an", a mai spus Tudor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO