Companii

Hunedorenii pun spite-n roate francezilor

30.06.2004, 00:00 68

Grupul francez Jacquemet, specializat in asamblari metalice pe baza de sarme, tevi si tabla subtire, a deschis recent la Deva o fabrica unde produce spite pentru rotile de bicicleta utilizate de celebra firma Mountain Bike.
Pe langa spite, compania mai produce si subansamble pentru automobile si diferite piese metalice necesare firmei Salomon pentru realizarea de articole sportive.
"Investitia franceza s-a ridicat, pana la aceasta data, la aproximativ 2,5 mld. lei si a constat in transferul de utilaje specifice industriei prelucrarii metalelor. Avem 12 angajati, iar pana la sfarsitul anului vom ajunge la 20. Compania franceza are in plan ca in 2005 sa-si mareasca capacitatea de productie, dar totul este conditionat de partenerii pe care Jacquemet ii va contacta", a declarat Adela Vaidner, directorul firmei din Deva.
Ea a adaugat ca lunar, valoarea produselor realizate in fabrica ajunge la doua miliarde de lei. "Asta inseamna ca la sfarsitul anului vom atinge o cifra de afaceri de aproximativ 25 mld. lei", a mai spus Vaider.
Grupul francez Jacquemet mai detine doua fabrici in Franta, una la St. Martin des Fresne, unde are 45 de angajati, si una la Raymond, unde lucreaza 20 de persoane. In prima dintre acestea functioneaza si un centru de cercetare unde sunt realizate prototipurile si seriile mici ale diverselor produse. Grupul furnizeaza subansamble pentru firmele Salomon, Philips si pentru toate marcile de autoturisme din lume.
Aceasta este cea de-a doua companie, dupa Savoy Moulage, care urmeaza concernul Salomon, dupa ce acesta a decis sa-si transfere in Romania fabricile de clapari si schiuri.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO