Companii

IKEA se bate cu McDonald's Unirii pentru primul loc in topul restaurantelor cu cele mai mari incasari: 5 mil. euro

IKEA se bate cu McDonald's Unirii pentru primul loc in topul restaurantelor cu cele mai mari incasari: 5 mil. euro
29.07.2009, 18:00 169

Restaurantul din cadrul magazinului IKEA din Baneasa a generat anul trecut vanzari de 5,2 mil. euro, ceea ce il inscrie in cursa pentru primul loc in topul resturantelor cu cele mai mari incasari din Capitala. Acesta rivalizeaza cu resturantul McDonald's din zona Unirii care potrivit datelor ZF rulueaza afaceri similare.

"Restaurantul IKEA atrage clienti care fac cumparaturi in magazin, angajatii complexului din Baneasa si cei care lucreaza in birourile din zona. Traficul mare inseamna volume foarte mari vandute, mai ales ca produsele sunt foarte ieftine, se merge pe sergmentul de cantina", a declarat un fost manager al McDonald's. Potrivit estimarilor ZF, doar restaurantul McDonald's din centrul comercial Unirea Shopping Center si alte doua-trei unitati mai pot atinge un nivel asemanator al vanzarilor. "Ma duc la IKEA numai pentru restaurant. Pot sa beau cata cafea vreau, cumparand numai un pahar. Eu merg sambata dimineata si stau pana seara", spune un vizitator.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO