Companii

Imbuteliatorul de apa Mineral Quantum, afaceri de 10 mil. euro

19.07.2007, 18:49 100

Producatorul de apa minerala Mineral Quantum din Harghita estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 10 mil. euro, in crestere cu 25% fata de anul trecut, cand compania a realizat vanzari de aproximativ 8 mil. euro.
"Anul 2007 se anunta a fi unul de crestere pentru toti jucatorii din industria apei minerale, astfel ca estimarile noastre pentru 2007 prevad o majorare a vanzarilor cu 25% fata de anul trecut, pe fondul cresterii consumului de apa minerala pe cap de locuitor", a declarat Adrian Barbat, consilier marketing al companiei Mineral Quantum.
Potrivit reprezentantilor companiei, consumul de apa minerala de pe piata locala se afla abia la 25% din cel inregistrat pe pietele vestice .
"Mizam pe o crestere a pietei de apa imbuteliata in Romania si credem ca in urmatorii ani vom ajunge la nivelul mediu de consum din Europa de Vest", a mai spus Adrian Barbat.
Compania a investit anul trecut in dezvoltarea capacitatilor de productie, trend care, potrivit conducerii Mineral Quantum, va fi continuat si in acest an. "Am inaugurat la inceputul acestui an o linie de imbuteliat apa minerala naturala decarbogazificata - Spring Harghita - in ambalaje de 5 litri, cu o capacitate de imbuteliere de 2.000 de butelii pe ora, investitia totala ridicandu-se la 700.000 de euro", spune Adrian Barbat. Compania produce apa minerala naturala carbogazificata si decarbogazificata sub brandul Spring Harghita, comercializarea produselor realizandu-se prin intermediul retelelor de distributie nationale.
"Estimam ca pe intreg anul 2007 sa realizam un volum de 85 de milioane de litri de apa imbuteliata, in crestere cu aproximativ 29% fata de anul trecut", spune Adrian Barbat. Potrivit reprezentantilor companiei harghitene, cota de piata a Mineral Quantum este in prezent de 11% din totalul pietei de apa naturala carbogazificata.
"In Romania piata apelor minerale este in formare si preconizam ca acest proces va mai dura o perioada de timp pana cand vom putea vorbi de o concurenta acerba pe acest segment", spune Adrian Barbat.
Compania Mineral Quantum a fost infiintata in anul 1997, avand ca principal domeniu de activitate productia de ape minerale. Mineral Quantum este o companie cu capital privat, actionarii fiind reprezentati de diferite persoane fizice, numarul de angajati ai firmei ajungand in prezent la 160 de persoane.
Productia de apa minerala necarbogazoasa a crescut cu 15% anul trecut fata de perioada precedenta, in timp ce apa minerala carbogazoasa a inregistrat un avans de 6%, potrivit datelor Societatii Nationale a Apelor Minerale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO