Companii

Immoeast continua achizitiile de birouri: Riverside Tower si Baneasa Airport Tower pentru 45 mil. euro

Immoeast continua achizitiile de birouri: Riverside Tower si Baneasa Airport Tower pentru 45 mil. euro

Baneasa Airport Tower este situat langa aeroportul Aurel Vlaicu

11.10.2007, 15:07 218

Tranzactia pentru preluarea Riverside Tower, in valoare de circa 25 de milioane de euro, a fost finalizata in urma cu circa doua saptamani, in timp ce Baneasa Airport Tower, imobil in care Immoeast detinea o participatie de 75%, a fost preluat integral saptamana trecuta, intr-o afacere de circa 20 de milioane de euro, au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara.
La inceputul anului trecut, grupul elen Iliotomi a inceput dezvoltarea proiectului Riverside Tower pe malul raului Dambovita, cladire cu o suprafata construita de peste 12.000 de metri patrati, suprafata inchiriabila fiind de circa 8.500 de metri patrati. Imobilul, aflat inca in dezvoltare, va avea 14 etaje si 66 de locuri de parcare, fiind detinut in prezent de firma Immoeast Project Riverside Tower, controlata de Immoeast.
Pe de alta parte, compania germana Valueroi Grup a inceput in anul 2005 dezvoltarea imobilului Baneasa Airport Tower, in imediata apropiere a aeroportului Baneasa, cladire cu o suprafata de circa 11.500 de metri patrati, in care Immoeast preluase rapid o participatie de 75%. Proiectul a fost construit de firma Heberger, in prezent fiind dat in folosinta pentru primii chiriasi.
Immoeast detine un portofoliu de birouri semnificativ in partea de nord a Bucurestiului, fiind totodata proprietarul parcurilor de afaceri Victoria Park, S-Park si IRIDE Business Park, in care a investit peste 200 de milioane de euro.
Immoeast detinea pana de curand majoritatea recordurilor de pe piata imobiliara locala, avand cel mai valoros si variat portofoliu, precum si cea mai mare tranzactie cu un centru comercial - Polus Center Cluj, preluat pentru 210 milioane de euro de la TriGranit. Austriecii au detinut si recordul de pe piata spatiilor de birouri, prin preluarea parcului de afaceri S-Park pentru 101,5 milioane de euro, insa tranzactia cu cele trei imobile detinute de Charlemagne Capital (110 mil. euro) si preluarea America House (120 mil. euro) sunt noile tranzactii etalon de pe acest segment.
De altfel, autorii acestor tranzactii - DEGI, divizia imobiliara a grupului german Allianz (a cumparat portofoliul detinut de Charlemagne) si Ixis, divizie a puternicului grup francez Natixis (a preluat America House), alaturi de divizia de investitii imobiliare a grupului olandez ING (a preluat galeria comerciala a centrului comercial Felicia din Iasi), au consemnat inceputul unei noi etape pe piata locala.
Cu toate acestea, lipsa proiectelor finalizate la un anumit standard si strategia extrem de agresiva abordata de Immoeast, in special in ultimii doi ani, face ca investitorul austriac sa ramana cel mai important jucator de pe piata de profil.
Immoeast detine in Romania 117 proiecte, cu o suprafata de circa 4,3 milioane de metri patrati, a caror valoare de piata era estimata la sfarsitul lunii iulie la 3,3 miliarde de euro.

Au cheltuit peste 1 mld. euro anul acesta

Prima achizitie realizata in acest an a fost centrul de afaceri Victoria Park, dezvoltat in nordul Bucurestiului de catre Liebrecht & wooD, intr-o afacere de 60 mil. euro.
Cea mai mare tranzactie din acest an a fost preluarea Polus Center din Constanta pentru 185 mil. euro.
RED Management Capital a vandut participatii importante in proiectele comerciale dezvoltate la Baia Mare si Constanta. Valoarea cumulata a proiectelor se ridica la 120 mil. euro.
Immoeast a cumparat primele doua centre comerciale Euromall din Galati si Pitesti, valoarea cumulata a tranzactiilor depasind 150 mil. euro.
Austriecii au preluat la Baia Mare 80% din proiectul comercial Gold Plaza. Valoarea totala a investitiei este de 97 mil. euro.
Austriecii au achizitionat o participatie de 25% in compania de dezvoltare imobiliara Adama din Bucuresti, specializata pe dezvoltarea ansamblurilor rezidentiale, pentru care a platit circa 60 mil. euro.
Immoeast a preluat terenuri cu o suprafata de 15.000 de mp in nordul Bucurestiului de la firma Electronica, pentru care a platit circa 15 mil. euro.
Immoeast a cumparat parcul de afaceri S-Park in urma unei tranzactii de 101,5 mil. euro.
Pe terenurile obtinute prin preluarea firmei Logistic Contractor, Immoeast va dezvolta un proiect logistic de circa 70 de milioane de euro.
Immoeast a achizitionat un teren in zona Baneasa pe care va dezvolta un ansamblu rezidential de 100 mil. euro.
Una dintre cele mai recente achizitii a fost preluarea unei particiatii de 75% in proiectul comercial Armonia Arad, in urma unei tranzactii de 75 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO