Companii

Immoeast cumpara cu circa 120 mil. euro Armonia Arad

28.09.2007, 18:46 14

Fondul austriac de investitii Immoeast, cel mai activ jucator de pe piata imobiliara locala, a achizitionat recent centrul comercial Armonia din Arad, dezvoltat de compania RED Management Capital, intr-o tranzactie de tip forward-purchase, cu circa 100-120 mil. euro, potrivit unor surse din piata.
Contactati de Ziarul Financiar, reprezentantii Immoeast si RED Management Capital au confirmat tranzactia, dar nu au dorit sa precizeze care este valoarea deal-ului.
Centrul comercial Armonia se va intinde pe o suprafata de teren de 112.000 de metri patrati, va avea o suprafata construita de 46.000 de metri patrati si va fi dezvoltat in urma unei investitii de 50 mil. euro.
Centrul comercial din Arad este situat la intersectia dintre soseaua de centura a Aradului si drumul spre Nadlac si va include, pe langa hipermarketul Carrefour, o galerie de peste 80 de magazine si restaurante.
RED Management Capital va aloca 50 de milioane de euro pentru construirea unui centru comercial Armonia si la Braila, cu o suprafata de 47.700 metri patrati. Finalizarea lucrarilor de constructie pentru investitia din Braila este prevazuta pentru luna noiembrie a anului viitor. Cel mai important chirias al centrului comercial din Braila, ca suprafata inchiriata, va fi, la fel ca si in proiectul din Arad, reteaua de hipermarketuri Carrefour.
RED este o companie de dezvoltari imobiliare infiintata cu scopul de a investi in regiunea Europei de Sud-Est, in principal in Romania. Actionarii principali ai companiei sunt fondurile de investitii GED Group din Spania si Warburg Pincus, din Statele Unite ale Americii.
Primul proiect din Romania al grupului RED, Iride Business Park, a fost vandut in 2004, pentru 63 milioane euro, fondului austriac Immoeast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO