Companii

Immoeast pluseaza pe rezidential cu o noua preluare

25.04.2008, 20:31 16

Fondul austriac de investitii Immoeast, cel mai important cumparator de active imobiliare de pe piata locala, a intrat in actionariatul dezvoltatorului israelian Caterata, care detine un portofoliu de cinci proiecte rezidentiale in Romania, a anuntat Immoeast. Fondul a preluat o participatie de 50% in urma unei majorari de capital.
Caterata este implicata in prezent in dezvoltarea a sapte ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni, cu un total de aproximativ 4.500 de apartamente, investitia in aceste proiecte fiind de circa 600 de milioane de euro. Cinci proiecte sunt in Romania, unul in Varsovia (Polonia) si unul in Riga (Letonia).
"Romania nu va ramane principala tinta a businessului Caterata pe termen mediu, tinand cont ca firma isi va intari operatiunile in alte tari", a anuntat Immoeast.
Lucrarile la aceste proiecte sunt programate sa inceapa in a doua jumatate a acestui an sau in primul trimestru al anului viitor.
Caterata era detinuta integral de o subsidiara a companiei New Horizon Group, listata la bursa de la Tel Aviv, avand o capitalizare de circa 24 mil. euro.
Cea mai importanta investitie a Immoeast in sectorul rezidential de pe piata locala o reprezinta participatia pe care o detine in Adama, companie cu un portofoliu de 25.000 de locuinte in Romania si in regiune pentru urmatorii ani.
Immoeast a intrat in actionariatul Adama printr-o majorare de capital de 60 mil. euro. Ulterior, in actionariatul dezvoltatorului au intrat si companiile Morgan Stanley si Lehman Brothers.
Potrivit celui mai recent raport al Immoeast, compania detine in Romania 125 de proprietati imobiliare, cu o valoare de piata de 3,38 miliarde de euro. Printre cele mai importante proprietati se numara parcurile de afaceri S-Park, Iride si Victoria Park sau mallurile Polus Center Constanta, Euromall Pitesti, Euromall Galati, Armonia Arad sau Radius Baia Mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO