Companii

Imofinance Cluj cumpara terenuri in Capitala

04.07.2006, 20:01 19

Fostul presedinte al Bancii Transilvania, Iosif Pop, in prezent presedinte al Imofinance Cluj, spune ca grupul financiar este in negocieri pentru achizitia unui teren de 10.000 de metri patrati in zona de nord-vest a Bucurestiului in vederea derularii unor proiecte imobiliare.
"Nu putem estima deocamdata o valoare totala a proiectului, insa intentionam sa construim un complex cu trei blocuri, nivelul maxim de inaltime in zona fiind de 10 etaje", a declarat pentru ZF Transilvania, Iosif Pop. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii companiei, pretul de achizitie al unui metru patrat in zona vizata pentru investitie este de 800-900 de euro.
Conducerea Imofinance a deschis la inceputul acestei luni un punct de lucru in Bucuresti, acest birou urmand sa fie responsabil cu derularea investitiilor din Capitala, dar si cu activitati de creditare si leasing. Acest birou este al treilea dupa cele de la Cluj si Sibiu. Centrul de la Sibiu are deja in derulare un proiect rezidential de apartamente, in valoare totala de aproximativ 11 mil. euro, iar la Cluj Imofinance dezvolta doua proiecte, unul de birouri in valoare de 10 mil. euro si unul rezidential in valoare de 25 mil. euro.
La sfarsitul primului semestru, Imofinance a finalizat operatiunile de majorare de capital social, incepute la sfarsitul anului trecut. Majorarea de capital pana la 13 mil. euro, va permite, pe de o parte, transformarea Imocredit in banca ipotecara si, pe de alta parte, finalizarea proiectelor imobiliare pe care Imofinance le are in lucru. Potrivit conducerii Grupului, resursele acestei finantari au fost aporturi proprii ale celor 48 de actionari.
"Domeniul ipotecar va fi principala directie de investitii in urmatorii ani, deoarece prin noul pachet de legi privind bancile ipotecare acestea vor avea un spectru mult mai larg de activitati, de la decontari, transferuri interbancare, operatiuni pe piata valutara pana la plasamente in titluri de stat si chiar operatiuni de arbitraj. De asemenea, posibilitatea de a emite obligatiuni ipotecare si de a lista portofoliul de ipoteci pe piata bursiera va aduce noi posibilitati de crestere pentru bancile ipotecare", a precizat Pop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO