Companii

Impact mai vrea 5 mil. euro din obligatiuni

29.01.2004, 00:00 17

Compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti a anuntat ca interntioneaza sa lanaseze in acest an o emisiune de obligatiuni in valoare de 5 milioane de euro. Aceasta ar fi cea de-a doua emisiune de obligatiuni a companiei, dupa ce anul trecut Impact a emis obligatiuni in valoare de 1,5 milioane de dolari.
Obligatiunile emise in 2003 au scadenta de doi ani, dar compania are dreptul sa le rascumpere in primavara acestui an. Capitalul social al Impact, in valoare de peste 9 milioane de dolari ii poate permite companiei sa lanseze noua emisiune de obligatiuni fara a le rascumpaera pe cele din noua emisiune. Legislatia romaneasca nu permite unei companii sa emita de o valoare mai mare de 75% din capitalul social.
Impact, deruleaza in prezent, alaturi de activitatea de constructii, si cea de finantare pentru o parte din clienti, iar analistii spun ca Impact are nevoie de finantare.
Creantele companiei au crescut cu 81% in lei anul trecut, pana la 532 miliarde de lei, peste ritmul de crestere al veniturilor totale, de 29%, care au fost de 725 miliarde lei anul trecut.
Impact a anuntat ieri ca are si intentia de a renunta la o parte a sumelor pe care le are de incasat. Compania intentioneaza sa infiinteze o societate de credit ipotecar care ar putea sa preia o parte a creantelor Impact. Societatea ar urma sa obtina finantare si prin emisiuni de obligatiuni si titluri ipotecare in valoare de 5-10 milioane de euro.  Directorul companiei, Ioan Popp afirma anul trecut ca noua societate ar urma sa fie listata la Bursa. Popp nu a putut fi contactat ieri de Ziarul Financiar.
Actiunile Impact, listate la Bursa au pierdut pe parcursul sedintei de ieri 2,8% din valoare si au ajuns la 5.300 lei/actiune. Valoarea de piata a companiei este de 62 milioane de dolari.
Compania a raportat pentru 2003 venituri totale preliminate de 725 miliarde lei, in crestere cu 29,4% in lei, si o crestere a profitului net de doar 5%. Ritmul de crestere a fost aproape similar si pentru profitul brut, care s-a apreciat cu 22,3%, de la 209,5 miliarde lei in 2002 la 256,1 miliarde lei.
Impact Bucuresti a dat in folosinta pana in prezent peste 400 de vile in Bucuresti si Constanta.Compania intentioneaza sa-si extinda activitatea, in urmatorii zece ani, in 39 de judete prin dezvoltarea a 55 de proiecte rezidentiale, valoarea totala a investitiilor fiind de circa 330 de milioane de dolari. Compania are capital integral privat si a fost infiintata in anul 1991 prin subscriptie publica.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO