Companii

Importatorul Chevrolet: Romania este a treia piata ca volum pentru Chevrolet in Europa de Est

Importatorul Chevrolet: Romania este a treia piata ca volum pentru Chevrolet in Europa de Est

Alfred Suter, directorul general al GM Southeast Europe: "Vanzarile lui Opel GT nu vor fi foarte ridicate, noi estimam aproximativ 20 de unitati pe an, insa vor contribui la imbunatatirea imaginii de marca."

17.07.2007, 14:57 41

"Ne propunem sa majoram vanzarile modelelor sport, dar niciun brand precum Lamborghini nu comercializeaza volume mari de unitati. Acest gen de automobile se adreseaza unui numar restrans de persoane. In portofoliul GM exista modele precum Opel GT, Corvette sau noul Camaro, insa scopul lor este de a completa portofoliul modelelor GM si de a contribui la imbunatatirea imaginii de marca", a subliniat Alfred Suter.
Chiar daca multe dintre marcile supersport nu sunt oficial reprezentate pe piata locala, multi dintre clienti opteaza pentru achizitia acestora din tarile Europei de Vest.
"Clientii din Romania achizitioneaza modelele Corvette din Europa de Vest sau chiar direct din Statele Unite", a adaugat Suter.
Vanzarile de automobile sport de pe piata locala s-au apreciat semnificativ in ultimii ani, majoritatea constructorilor lansand noi modele pe acest segment de piata. Audi a lansat de curand modelul supersport R8 si coupe-ul A5. In "tabara" General Motors, modelul de top este Chevrolet Corvette, dar care nu este importat oficial in Romania. Reprezentantul oficial al Cadillac, brandul de lux al GM, dar si al modelelor Corvette va fi compania Radacini Motors, care in prezent este dealer Opel si Chevrolet. Cel mai nou model sport al GM lansat in Romania este Opel GT.
"Vanzarile lui Opel GT nu vor fi foarte ridicate, noi estimam aproximativ 20 de unitati pe an, insa va contribui la imbunatatirea imaginii de marca. Dupa lansarea versiunii sport a modelului Corsa in cea de-a doua parte a acestui an dorim sa dublam vanzarile acestor versiuni in comparatie cu 2006", a spus Suter.
Importatorii si dealerii auto apeleaza la tot mai multe strategii de a atrage noi clienti. In timp ce companii cu o buna imagine de marca, cu traditie pe piata locala ofera discounturi la pretul de baza, altii apeleaza la cresterea perioadei de garantie a automobilului.
Romcar a majorat garantia oferita automobilelor Ford la patru ani inca din 2005, in timp ce in 2007 Kia Romauto, importatorul Kia in Romania, a lansat noul c'eed cu o garantie de pana la sapte ani transmisibila (dintre care primii cinci acopera toate componentele automobilului, in timp ce pentru ultimii doi se acorda suport numai pentru motor si transmisie).
Din acest an GM Romania a majorat garantia oferita pentru modelul Lacetti la cinci ani sau 250.000 km, in timp ce din aceasta luna garantia extinsa va fi oferita si pentru modele Epica si Captiva.
"Am majorat garantia oferita pentru Chevrolet pentru a ne incadra in noul trend al pietei. La Opel nu exista planuri pentru cresterea garantiei, decat contra-cost. Garantia oferita pentru Lacetti reprezinta de fapt un optional. In acest an garantia extinsa va fi oferita si pentru Captiva si Epica", a declarat directorul executiv al GM Southeast Europe.
Cel mai bine vandut model Chevrolet in primele sase luni a fost sedanul de clasa mica Aveo, unul dintre concurentii lui Logan pe piata locala, cu 4.215 unitati, in crestere cu 161% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.
Pe locul doi a fost urmasul lui Daewoo Matiz, Spark, cu 1.409 unitati, in crestere cu 84% fata de anul trecut.
In trimestrul al doilea al anului 2008 este programata lansarea versiunii facelift a lui Aveo, care va contine si doua noi motorizari pe benzina de 1,2 si 1,4 litri.
"In prezent nu exista planuri pentru echiparea lui Aveo cu motoare diesel, insa in viitor se vor proiecta noi motorizari diesel de o capacitate cilindrica mai mica, pentru modelele de segment mic. Cu motor diesel pot fi echipate doar modelele Lacetti, Epica si Captiva", a completat Suter.
Vanzarile Opel au ajuns in prima jumatate a acestui an la 7.811 unitati. Cel mai bine vandut model a fost Astra Classic cu 3.835 unitati, in crestere cu 69%, si noul Astra cu 1.467.
"Anul urmator va fi unul mai linistit pentru General Motors, neexistand prea multe lansari de noi modele. Cel mai important model ce va fi lansat anul urmator este noul Opel Vectra. Lansarea oficiala va avea loc in luna mai, insa pe piata va fi disponibil in cea de-a doua jumatate a anului", a completat Suter.
Romania este cea de-a saptea piata ca volum pentru Chevrolet din Europa si a treia dupa Rusia si Ucraina in Europa de Est.
"In vest, inregistram un volum mai ridicat al vanzarilor datorita dimensiunii mult mai mari a pietei. Insa avem in plan sa pozitionam Romania pe locul cinci din punctul de vedere al vanzarilor", a subliniat Suter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO