Companii

Importatorul Lotto, plan de vanzari de 12 mil. euro

10.08.2006, 18:57 25

SSD Sport System Development, distribuitorul marcii de articole sportive Lotto in Romania, si-a bugetat vanzari de 12 milioane de euro in acest an, cu 25% mai mult fata de anul trecut, cand vanzarile s-au ridicat la 9,6 milioane de euro.
"Vanzarile totale pana la sfarsitul anului vor depasi 12 mil. euro. Vom continua politica generala de expansiune intr-un ritm alert, politica ce vizeaza atat investitii prin deschiderea de noi magazine Lotto, dar si cresteri progresive pentru celelalte marci comercializate de companie", explica Mirela Rosca, director executiv al SSD Sport System Development.
In acest an compania a realizat deja investitii de peste 100.000 de euro intr-un magazin monobrand de tip Factory Outlet, la Constanta. SSD urmeaza sa mai deschida alte cinci magazine monobrand in Oradea, Sibiu, Brasov, Craiova si Targu Mures. In prezent compania detine 20 de magazine monobrand Lotto si Stonefly si o retea de peste 60 de puncte de vanzare.
Produsele companiilor de articole sportive sunt comercializate atat prin intermediul magazinelor specializate, cat si prin retelele de supermarketuri. Produsele SSD Sport System Development, spre exemplu, sunt prezente in punctele de vanzare atat prin magazine independente, cat si prin hypermarketuri si magazine de tip cash&carry.
"Fiecare retea de distributie isi are rolul sau", a spus Rosca.
Pana acum, SSD Sport System Development se afla in ritmul de crestere estimat pentru acest an, inregistrand pe primul semestru vanzari de 5,5 mil. euro, cu 25% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand vanzarile au fost de 4,2 mil. euro.
Cresterea din acest semestru se datoreaza si Campionatului Mondial de Fotbal, care a avut impact asupra intregii piete de articole sportive. "Este un trend ascendent asteptat si datorat intr-o masura si Campionatului Mondial de Fotbal", spun reprezentantii companiei. Produsele Lotto au fost purtate de jucatorii echipelor natioanale ale Ucrainei, Serbiei si Muntenegrului. In afara de produsele Lotto, SSD Sport System Development mai distribuie in Romania incaltaminte casual Stonefly, suprafete sintetice pentru sali de sport marca Vesmaco, bazine olimpice si piscine Myrtha Pools, precum si iarba artificiala Italgreen. Incepand cu acest an, compania importa si noua gama de produse Lotto Parfum.
"Estimarile noastre de crestere anuala pe aceste segmente conexe sunt de peste 30%", spune Rosca.
Valoarea pietei de echipament sportiv se ridica la aproximativ 30-35 mil. euro.
"Estimam ca se va pastra curba ascendenta de crestere cu o rata de peste 25% anual", adauga Rosca.
Pentru ca piata sa creasca la nivelul sau potential trebuie depasite anumite bariere precum produsele de contrafacere sau taxele vamale.
"Obiectivul nostru principal a fost si ramane reducerea taxelor vamale, obiectiv care va imbunatati si politicile finale de pret, dar va contribui si la combaterea fenomenelor negative precum contrafacerea. In acest sens, am incercat sa demaram actiuni comune si diverse tentative de lobby prin care sa-i convingem pe toti ceilalti actori de pe piata articolelor sportive sa ni se alature in incercarile noastre, ce au ca obiectiv final reducerea acestor taxe", conchide Rosca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO