Companii

Importatorul Saab se indreapta spre afaceri de 7 mil. euro

Importatorul Saab se indreapta spre afaceri de 7 mil. euro
20.09.2007, 16:22 16

Augusta Motors, importatorul marcii Saab in Romania, estimeaza pentru anul in curs o crestere de 75% a cifrei de afaceri, pana la 7 milioane de euro, de la aproximativ 4 milioane de euro in 2006. Principalul motor al avansului cifrei de afaceri a fost, potrivit reprezentantilor companiei, cresterea vanzarilor pentru modelul Saab 9-3 Sport Sedan (foto), cele mai multe comenzi fiind inregistrate pentru versiunea de motorizare 1,9 TiD.
In primele opt luni ale anului, conform statisticilor APIA, Saab a vandut pe piata din Romania 67 de unitati.
Pentru 2007, Horatiu Ionescu, directorul Augusta Motors, a estimat un volum de vanzari de circa 120 de unitati, in crestere cu aproximativ 40% de la cele 86 de unitati comercializate in 2006. Cel mai scump model livrat de companie in primele opt luni a fost un Saab 9-3 Convertible Aero Editie Aniversara V6 Turbo Sport cu o putere de 250 de cai. Modelul a fost echipat cu toate optiunile din lista, inclusiv sistem de navigatie prin GPS, pretul de achizitie fiind de 52.360 de euro, TVA inclusa.
In afara de showroom-ul din Bucuresti importatorul detine o retea de patru dealeri la nivel national, localizati in Arad, Oradea, Timisoara si Brasov. Reteaua de dealeri Saab este controlata de General Motors, care intentioneaza sa deschida reprezentante situate in zone dezvoltate din punct de vedere economic ale tarii, cea mai probabila locatie pentru viitoarea unitate fiind Constanta. Investitia aferenta deschiderii unui centru de retail conform standardelor marcii se ridica la aproximativ 1,5 milioane de euro.
La finele anului trecut, compania a inaugurat sediul central din Bucuresti, cu o suprafata de 5.000 de metri patrati. Pentru constructia centrului Saab, care include birouri, showroom, service si depozit, au fost necesare fonduri de 2,55 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO