Companii

In plina criza, Centrul Medical Unirea si-a bugetat o crestere de 50%

27.01.2009, 15:32 28

Operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU) estimeaza pentru 2009 o cifra de afaceri de 16,5 mil. euro, in crestere cu 50% comparativ cu rezultatele din 2008.
Avansul cifrei de afaceri se bazeaza pe investitiile care au fost derulate anul trecut, precum si pe cele care urmeaza sa fie finalizate in 2009, dar si pe cresterea preconizata de pe segmentul abonamentelor. La nivelul economiei se estimeaza ca aceasta piata se numara printre cel mai putin afectate de criza internationala.
"In 2008 ne-am focusat asupra segmentului de abonamente corporate. Pe de alta parte, ne-am indreptat eforturile investitionale si spre segmentul de retail, mai mult decat in orice alt an", a spus Sergiu Negut, directorul executiv al CMU.
Anul trecut compania a derulat investitii in deschiderea unei unitati pentru copii, a centrului de diagnostic si tratament din Baneasa, a spitalului de ginecologie, insa a fost activa si in segmentul de M&A, bifand doua achizitii in provincie.
Fondurile totale s-au ridicat la aproximativ 12 mil. euro, parte a unui program de investitii de 20 mil. euro care va continua si in 2009.
CMU are in prezent 400 de angajati si peste 300 de colaboratori in Bucuresti si in clinicile proprii din tara.
Actionariatul CMU se imparte intre medicul cardiolog Wargha Enayati cu 51% din titluri si fondul de investitii 3i, care a platit 15 mil. euro in 2007 pentru 49% din titluri. Piata serviciilor medicale private este estimata la peste 400 mil. euro anul acesta, principalii jucatori fiind MedLife, Medicover, Romar, Medsana.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO