Companii

În ultimul an, Vodafone România a fost exportator net de talente: 25 de români au plecat să lucreze în Marea Britanie, Germania, Italia sau Qatar

În ultimul an, Vodafone România a fost exportator net...

Autor: Adelina Mihai

20.01.2014, 00:08 239
Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a trimis în ultimul an 25 de manageri români la sediul central al grupului, în Marea Britanie, dar şi în state precum Germania, Italia sau Qatar, a spus Arun Krishnamurthy, 41 de ani, care conduce de şapte luni departamentul de resurse umane al subsidiarei din România a companiei.
 
 
„O mare parte dintre aceştia au plecat la sediul central din Londra. Cele mai bune organizaţii sunt cele mai degrabă expor­ta­toare nete de talente decât importatoare de talente. Românii care au fost promovaţi în alte state în care grupul este prezent sunt oameni care îndeplineau toate cerinţele pentru acele posturi şi sperăm ca numărul lor să crească“, a spus Krishnamurthy, executivul care conduce politicile de resurse umane ale celor 3.300 de angajaţi ai Vodafone în România.
 
Deşi cei care au fost promovaţi provin din mai multe arii ale businessului, doar din cadrul departa­mentului de HR au plecat în ultimele 4 luni patru oameni, printre care se află şi Veronica Brejan, care a preluat de la începutul anului conducerea  echipei de management al talentelor şi al perfor­manţei pentru angajaţii din tot grupul britanic.
 
„Oamenii buni care sunt implicaţi în programele de dezvoltare care li se potrivesc cel mai bine sunt şi foarte productivi pentru companie. Dacă mă uit în trecut, în urmă cu 15 ani, când mi-am început cariera, era mult mai dificil să poţi avea o carieră internaţională“.
 
Înainte de a veni în Româ­nia, Krishnamurthy a lucrat timp de şapte ani pentru Vodafone în Londra, unde a fost iniţial responsabil de departamentul de HR pentru divizia de IT a grupului la nivel global, după care a trecut pe poziţia de coordonare a centrelor de „shared service“ ale Vodafone. Anterior, timp de zece ani, Krishnamurthy a lucrat pentru produ­cătorul de bunuri de larg consum Unilever (în India şi în Marea Britanie), unde ultima poziţie deţinută a fost aceea de Global Performance Management Manager (în Londra).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO