Companii

Inca un Maybach si-a gasit cumparator

Inca un Maybach si-a gasit cumparator

Pretul cu toate taxele al modelului comandat, un Maybach 57S, depaseste 450.000 de euro

17.08.2007, 21:38 29

Importatorul auto DaimlerChrysler Automotive a inregistrat in iulie cea de-a treia comanda locala pentru modelul Maybach, una dintre cele mai scumpe limuzine din lume.
Pretul cu toate taxele al modelului comandat, un Maybach 57S, depaseste 450.000 de euro, masina urmand a fi livrata pana la finele anului. Reprezentantii DaimlerChrysler nu au dorit sa mentioneze cine a achizitionat limuzina.
In prezent sunt cel putin cinci modele Maybach in Romania, o parte din ele fiind achizitionate direct de la dealeri din Germania sau Austria.
Finantatorul Stelei Gigi Becali si Cornel Penescu, patronul clubului de fotbal FC Arges, si-au comandat in acest an fiecare cate un model Maybach 62S, versiunea alungita a limuzinei. Printre proprietarii de Maybach din Romania se mai numara si oamenii de afaceri Ion Tiriac, Viorel Catarama si Dan Adamescu.
Cel mai scump model Mercedes-Benz livrat in acest an este un S 65 AMG cu ampatament alungit, al carui pret in versiunea de baza porneste de la aproape 240.000 de euro. Modelul dispune de un motor V12 la fel de puternic precum Maybach 57S si a fost livrat in luna februarie a acestui an.
Asigurarea de tip CASCO pentru modele care depasesc 450.000 de euro poate ajunge la 34.000 de euro pe an, in functie de asiguratorul ales si pretul final al modelului, adica aproximativ pretul unei limuzine de clasa medie Mercedes-Benz C-Klasse C220 CDI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO