Companii

Începuturile CEO-ului UiPath, cel mai bogat român: Trăiam în facultate cu 30 de dolari pe lună. VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

24.04.2021, 15:00 4430

Înainte de a fi CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii de IT din Europa, Daniel Dines a terminat Facultatea Matematică, secţia Informatică. La mijlocul anilor `90, programarea i-a atras atenţia, fapt ce l-a determinat să se dezvolte în acest domeniu.

„În ’96 am avut primul job. Era o perioadă foarte complicată pentru toată lumea. Nu părea că România era un soi de meritocraţie, totul părea un soi de pile, de relaţii. M-am întâlnit cu un coleg care mi-a spus că şi-a găsit un job ca programator, unde câştiga 300 de dolari pe lună. În ’94-’95 mi s-a părut imens. Eu trăiam cu 30 de dolari pe lună”, a declarat Daniel Dines, în cadrul emisiunii ZF Live.

Perspectivele financiare oferite de cariera de programator au fost un aspect ce l-a determinat pe Dines să se îndrepte către cariera de IT-ist. Bazele programării le-a pus prin intermediul unui manual de programare.

„Am zis că dacă din programare se pot face banii ăştia, trebuia să învăţ. Mi-am petrecut vara învăţând programare. Mi-am luat o carte, pentru că nu aveam nici calcualtor, nici bani”, a mai spus CEO-ul UiPath la ZF Live.

Urmăriţi materialul integral AICI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO