Industrie

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în august cu 17%

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în...

Autor: Cristina Bellu

10.10.2016, 10:41 79

Majorarea faţă de luna august a anului precedent s-a datorat creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+29,3%), industria bunurilor intermediare (+8,3%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,7%).

Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a scăzut cu 11,3%.

Comenzile noi din industria prelucrătoare în luna august comparativ cu luna precedentă au scăzut cu 4,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (-9,8%), industria bunurilor intermediare (-4,9%) şi industria bunurilor de capital (-4,3%).

Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 16,1%.

În primele opt luni ale anului, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 6,9% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+12,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,7%).

Industria bunurilor intermediare a scăzut cu 0,2%, în timp ce industria bunurilor de uz curent a rămas la acelaşi nivel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO