Industrie

Producţia industrială a înregistrat un avans de 0,8% în octombrie

Producţia industrială a înregistrat un avans de 0,8%...

Autor: Cristina Bellu

05.12.2016, 10:47 95
Producţia industrială a înregistrat un avans de 0,8% în octombrie comparativ cu luna precedentă, dar a înregistrat o scădere de 0,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică.
 
Cele mai importante creşteri în luna octombrie faţă de septembrie au fost înregistrate în sectoarele fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului cu 8,4%, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale cu 3,8% şi în industria energetică cu 2,5%.
 
Scăderi au fost înregistrate în sectoarele industria metalurgică (-1,4%) şi fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice (-0,1%).
 
Comparativ cu perioada similară a anului trecut, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în sectorul tăbăcirea şi finisarea pieilor cu 3,3%, în timp sectorul fabricarea substanţelor şi a produselor chimice a înregistrat cea mai mare scădere (-5,9%).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO