Companii

Intensificarea comertului duce TCE la vanzari de 5 mil. euro

23.08.2007, 17:57 15

TCE Logistica, unul dintre principalii jucatori de pe piata de curierat intern, a inregistrat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de cinci milioane de euro, cu 25% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea a fost sustinuta atat de trendul ascendent al pietei de logistica si curierat, dar si de dezvoltarea activitatilor TCE pe componenta de supply-chain-management si depozitare, potrivit reprezentantilor companiei.
Rezultatele inregistrate de companie s-au situat insa sub graficul de crestere mediu prevazut pentru acest an, de 35%, TCE Logistica bugetandu-si o cifra de afaceri de 11,5 milioane de euro. "Speram ca in a doua parte a anului sa recuperam diferenta si sa ne atingem target-ul, mai ales ca ultimele luni din an sunt foarte pline", a spus Sorin Sofian, directorul TCE Logistica.
Piata de curierat creste ca urmare a dezvoltarii economiei, astfel ca intensificarea schimburilor comerciale contribuie la afacerile mai mari ale curierilor.
"O parte din cresterea TCE Logistica se datoreaza maririi volumelor de marfa transportate intre Moldova si Ardeal, cu intersectare in Brasov", a spus Sorin Sofian.
Astfel, volumul mai mare de marfuri a determinat compania sa treaca de la transportul pe camioane de 7,5 tone la camioane de 15 tone.
"O a doua zona cu crestere importanta este Clujul. Aici am renuntat la masina de 3,5 tone care facea legatura Cluj - Brasov, pentru cea de 7,5 tone, iar volumele de marfa sunt in continua crestere", a mai spus Sofian.
Pe de alta parte, TCE Logistica s-a dezvoltat incepand cu acest an si pe segmentul de depozitare de marfa, avand printre clienti producatorul de bunuri de larg consum Aston sau compania de comercializare de aparate de fitness Sport Depot. Pe partea de supply-chain-management, care presupune integrarea operatiunilor de transport in strategia de business a companiei pentru reducerea la minim a stocurilor, TCE Logistica lucreaza cu Tornado Sistems. "Un prim pas a fost realizat prin prezenta angajatilor TCE Logistica in depozitele Tornado pentru a sorta si prelua marfa. Operatiunea se face prin folosirea unui cod de bare comun celor doua companii, apoi marfa este transportata catre principalele hub-uri ale TCE Logistica din tara si transportata la clientii finali", explica Sofian.
TCE Logistica este in discutii pentru atragerea unui nou client pe partea de supply-chain-management. Compania cu care se afla in discutii TCE Logistica are activitati in domeniul petrochimic. TCE Logistica a investit in prima jumatate a acestui an si in noi echipamente si soft-uri, suma totala a investitiilor ridicandu-se la aproximativ 400.000 de euro.
Pe piata de curierat intern TCE Logistica, parte a RTC Group, concureaza cu Cargus, Fan Courier, Curiero sau Roexpres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO