Companii

Interbrands câştigă, după insolvenţa unui competitor, distribuţia ţigărilor Marlboro

Interbrands câştigă, după insolvenţa unui...

Autor: Adelina Mihai

14.05.2014, 11:50 2369

Firma de distribuţie de bunuri de larg consum Interbrands, liderul pieţei de profil, a semnat un contract cu producătorul de ţigarete Philip Morris începând cu data de 1 mai. Parteneriatul vine în contextul în care furnizorul anterior de astfel de servicii, Top Brands Distribution, a intrat în insolvenţă. De altfel, chiar Wael el Ghadban, şeful Top Brands Distriution, a motivat într-un interviu pentru ZF că a intrat in insolvenţă la propria cerere după ce nu a mai prelugit contractul cu Philip Morris, care “ajunsese singurul client” al companiei în ultimii ani.

De asemenea, ţigările produse de Philip Morris (care produce sub brandurile Marlboro, Parliament, Virginia Slims sau L&M) se vor distribui şi prin intermediul firmei Simba Invest, deţinută de doi antreprenori români din Bacău, cu care avea un parteneriat încă din 1998.

Interbrands este totodată şi distribuitorul ţigărilor produse de British American Tobacco (producătorul ţigărilor Kent), liderul pieţei de ţigarete şi competitorul Philip Morris. În 2013, Interbrands a înregistrat o cifră de afaceri de 126 de milioane de euro, în scădere cu 14% faţă de anul anterior.

Philip Morris a avut în 2012 (ultimul an pentru care există informaţii disponibile) o cifră de afaceri de circa 543 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO