Companii

Intercontinental si-a redus pierderile la jumatate

14.09.2006, 19:39 10

Compania hoteliera Intercontinental Romania (CHIR), care administreaza hotelul de cinci stele Intercontinental din Capitala, a raportat pentru primele sase luni o cifra de afaceri de 5,48 mil euro (19,3 mil lei), cu 10% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.
De asemenea, in primul semestru al acestui an, compania a inregistrat pierderi in valoare de 671.000 de euro (2,36 mil lei), adica aproape jumatate din nivelul inregistrat in aceeasi perioada din 2005, de patru milioane de lei.
In plus, cheltuielile totale ale CHIR au avansat anul acesta de la 6,16 mil. euro (21,7 mil lei) in 2005 la 6,24 mil. euro (21,96 mil. lei).
Pentru data de 11 octombrie este programata Adunarea Generala a Actionarilor, care are pe agenda discutiilor situatia contractului de management al hotelului, in conditiile in care contractul actual expira la finele acestui an.
Pe aceeasi ordine de zi vor fi dezbatute si viitoarele proiecte de modernizare a hotelului, precum si structura Consiliului de Administratie, condus de Viorel Paunescu.
Principalii actionari ai companiei sunt firma RHIC Holding inregistrata in Luxemburg, cu 49,1%, Lido SA, cu 11,8%, Finmacht cu 5,1% si Viorel Paunescu, cu 4,8%.
Principalii competitori ai Intercontinental pe piata Capitalei sunt hotelurile JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Howard Johnson Grand Plaza, Crowne Plaza pe segmentul de cinci stele, si, pe segmentul de patru stele, hotelul Sofitel.
Pana anul trecut, hotelurile Intercontinental si Lido se aflau in administrarea aceleiasi companii, 2006 fiind primul an in care acestea actioneaza separat, operate de firme diferite.
Competitia pe piata hoteliera din Capitala a crescut puternic in urma investitiilor derulate de principalii jucatori locali, dar si pe fondul intrarii unor lanturi internationale.
Astfel, grupul francez Accor a deschis recent pe Calea Victoriei primul hotel din Romania sub brand Novotel, ca urmare a unei investitii de peste 33 de milioane de euro, cea mai mare facuta pana acum de un lant international.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO