Business Construct

Rezultate: Holcim creste cu 32% la noua luni

Rezultate: Holcim creste cu 32% la noua luni
26.11.2008, 20:30 36

Vanzarile Holcim Romania, subsidiara locala a grupului elvetian Holcim, s-au majorat cu 31,8% in primele noua luni ale anului, peste ritmul prognozat la inceputul anului, datorita finalizarii unei investitii de 120 mil. euro in majorarea productiei de la fabrica din Campulung, potrivit raportului trimestrial al companiei. De altfel, Holcim a inregistrat un ritm de crestere peste cel al principalilor competitori, Carpatcement Holding, care a realizat un avans de 10% si Lafarge, cu un plus de 30,4% in aceeasi perioada.

"Vanzarile din Europa de Sud-Est au inre-gistrat cresteri puternice, in special in Romania si in Bulgaria. Cresterea de pe piata romaneasca se datoreaza in primul rand majorarii productiei de la Campulung", afirma reprezentantii Holcim. Vanzarile au inregistrat o crestere in volum de circa 18,9%, in timp ce cresterea preturilor s-a ridicat la 12%. Compania previziona la inceputul anului o crestere de 15-20%, pana la 350 mil. euro. Holcim Romania si-a bugetat in acest an investitii de 135 mil. euro pentru modernizarea unitatilor de productie, construirea de noi statii si extinderea flotei de camioane, care vor ridica volumul total al investitiilor Holcim de la intrarea pe piata locala in 1997 la 650 mil. euro.
In plus, elvetienii au anuntat recent intentia de a investi 400-500 milioane de euro intr-o unitate de productie in judetul Cluj, in satul Mihai Viteazu, care va ridica investitiile elvetienilor in Romania la peste un miliard de euro in urmatorii patru ani de la intrarea pe piata locala in 1997. Grupul elvetian detine trei fabrici de ciment, la Turda, Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO