Companii

Investitie de 2 mil. euro pentru dale din beton

09.06.2005, 19:16 50

Producatorul pavajelor Elis, compania Gota, va investi luna aceasta doua milioane de euro intr-o linie tehnologica germana de fabricat dale de beton, investitia urmånd sa fie realizata in sectia de dale de pavaj de la Petresti, judetul Alba.

a??Celelalte echipamente de care dispunem produc 600 de metri patrati de dale pe zi, iar impreuna cu aceasta linie tehnologica de fabricatie capacitatea de productie va ajunge la 2.000 de metri patrati pe zia??, a declarat pentru ZF Transilvania Elisiu Gota, administratorul companiei.

Conducerea firmei din Alba si-a anuntat pentru anul acesta si intentia de a deschide un depozit in Cluj-Napoca, firma fiind in tratative avansate pentru achizitionarea unui teren de 4.000 mp, situat in zona cu acces imediat la DN1. Valoarea totala a investitiei in acest caz va depasi 200.000 de euro.

Produsele Elis sunt comercializate numai pe piata interna, in 2004 compania producånd 324.000 mp de dale, in valoare de peste 1,7 milioane de euro.

Daca anul trecut cifra de afaceri a fost de 95 de miliarde de lei (2,3 milioane de euro), pentru acest an oficialii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 150 de miliarde de lei (circa 4,1 milioane de euro).

a??Desi nu exista o statistica la nivel national, potrivit datelor noastre, putem spune ca, in Transilvania avem o cota de piata de 40-45%, iar pe tara ne situam in jurul cifrei de 15%a??, a mai spus Elisiu Gota.

Firma a fost infiintata in 1993 de sotii Gota Elisiu si Samza, iar in 1994 a fost demarata activitatea de producere a dalelor de beton prin punerea in functiune a unei masini artizanale. In 1995 firma a achizitionat prima masina industriala de producere a dalelor de pavaj, tot atunci firma a inregistrat la OSIM propria marca de dale, a??Elisa??.

Printre lucrarile firmei se numara pavajele pietonale din centrul oraselor Bistrita, Alba-Iulia, Sebes, amenajarea statiilor de carburanti OMV din Cluj si TÃ¥rgu-Mures, Mol Turda, Sibiu si Bucuresti, Shell Deva etc. Firma are in prezent 150 de angajati, sediul central fiind in Petresti, judetul Alba. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO