Companii

Investitie de 20 mil. euro intr-un centru de distributie a anvelopelor langa Timisoara

Investitie de 20 mil. euro intr-un centru de distributie a anvelopelor langa Timisoara

Frantisek Ocasek, directorul de vanzari pe Europa de Est al Continental AG.

30.06.2006, 20:23 113

Concernul german Continental AG in parteneriat cu compania de cargo aerian Dietrich-Honold Logistik si grupul Honold Logistik,au demarat constructia unui centru de distributie a anvelopelor langa Timisoara, in comuna Sacalaz, valoarea totala a investitiei fiind de 20 mil. euro.
"Investitia intr-un centru de distributie este o consecinta logica a evolutiei pozitive a pietei est-europene de anvelope. Telul nostru este sa raspundem tot mai prompt la solicitarile clientilor si partenerilor nostri. Alegerea locatiei a fost bazata pe aceste considerente", a precizat Andreas Huck, directorul financiar al Continental Automotive Timisoara.
Valoarea investitiei initiale este de aproximativ 5 mil. euro si va ajunge in trei ani la 20 mil. euro, in noua locatie urmand sa lucreze 250 de oameni. Reprezentantii celor trei investitori considera ca investitia este una strategica, mizand pe pozitionarea geografica favorabila a Sacalazului. Reprezentantul grupului Honold a declarat ca noul centru de anvelope poate deveni un viitor punct central de distributie pentru Europa de Est. Anual, din comuna timisoreana vor pleca peste 30.000 de tone de anvelope spre tari ca Serbia, Bulgaria, Ucraina, Croatia, Bosnia, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Kazahstan.
Si oficialii Continental AG mizeaza pe dezvoltarea pietei de anvelope din Europa de Est si Asia Centrala. Centrul de la Sacalaz se va intinde pe o suprafata de 50.000 de metri patrati si va fi special construit pentru a deservi clientii de pe aceste piete. "Afacerile cresc spectaculos in Europa de Est. Suntem obligati sa fim mai rapizi, mai flexibili, sa ajungem cat mai repede cu marfa la client. De aceea, o astfel de investitie era imperios necesara. Daca te uiti atent pe harta, observi ca Sacalazul e un punct strategic - e centrul regiunii. Servicii mai bune - acesta e targetul tuturor oamenilor de afaceri - acesta e si targetul nostru", a declarat pentru ZF Transilvania directorul de vanzari pe Europa de Est al Continental AG, Frantisek Ocasek.
Proprietarul si directorul general al Honold Logistik, Heiner Honold, previzioneaza ca Sacalazul va deveni o placa turnanta internationala in distributia anvelopelor care va uni, astfel, tarile Europei de Est.
Germanii au apreciat ca Sacalazul indeplineste conditiile cele mai importante pentru realizarea unui centru logistic: conexiunea la calea ferata si la soselele internationale.
Concernul multinational Continental are sediul principal la Hanovra, in Germania. Este partener si furnizor mondial de sisteme, module si componente (sisteme de frana, componente pentru mecanismele de rulare, electronica pentru vehicule, anvelope si elastomeri tehnici) pentru industria automobilelor. In 2005, Continental a inregistrat o cifra de afaceri de 13,8 mld. euro si are pe plan mondial aproximativ 80.600 de angajati. Potrivit coordonatorului de relatii publice al Continental Automotive Products Romania, Ildiko Kovacs, investitia de la Sacalaz are loc la cinci ani dupa deschiderea oficiala a celei mai moderne fabrici de anvelope din Europa, la Timisoara. Continental AG a investit pana acum nu mai putin de 250 de mil. euro in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO