Companii

Investiţie de 37 mil. euro pentru realizarea unui nou terminal plecări curse externe la aeroportul din Timişoara

Investiţie de 37 mil. euro pentru realizarea unui nou...

Autor: Laurentiu Cotu

13.08.2021, 00:00 143

Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara a demarat un proiect de investiţii de 184,4 mil. lei (37 mil. euro), din care 93,6 mil. lei (18,7 mil. euro) sunt fonduri europene, 16,5 mil lei (3,3 mil. euro) sunt fonduri de la bugetul de stat, iar 74,3 mil. lei (14,9 mil. euro) sunt fonduri proprii, pentru construirea unui nou terminal plecări curse externe, pe o suprafaţă desfăşurată de 12.000 mp. 

Terminalul va dispune de un sistem complet de control de securitate pentru pasageri şi bagaje, 7 lifturi de persoane şi bagaje, 18 ghişee check-in, 6 posturi de poliţie de frontieră şi 6 porţi automate de scanare documente.

„Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a aeroportului internaţional Timişoara prin construirea unui nou terminal care va acomoda în condiţii funcţionale procesarea fluxurilor de pasageri şi bagaje aferente plecărilor curselor externe, astfel încât să fie create premisele infrastructurale pentru o creştere a traficului de pasageri până la 3 milioane pe an’’, se arată într-un comunicat de presă al aeroportul din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO