Companii

Investitie italiana de 3 mil. euro in productia de cisterne de ciment

07.04.2005, 19:59 115

Compania italiana O.ME.P.S., specializata in productia de cisterne pentru pulberi industriale, intentioneaza ca anul viitor sa investeasca peste trei milioane de euro pentru constructia unei linii de productie in Transilvania.

Societatea si-a deschis anul trecut o reprezentanta in Romania prin intermediul careia doar comercializeaza produsele sale.

"Momentan facem un sondaj al pietei din Romania si, daca anul acesta vom obtine o cota de piata care sa ne multumesca, in ianuarie 2006 vom demara investitia", a mai declarat Liviu Birleanu, director general la O.ME.PS. Romania. El a adaugat ca prin acest proiect partea italiana va acorda O.ME.PS. Romania toate operatiunile de productie, distributie si vanzari pentru Europa de Est.

Pentru acest an, compania si-a propus sa investeasca aproape o jumatate de milion de euro in constructia la Bucuresti a unui service specializat.

"Punctul de lucru va oferi sudura in aluminiu si va acorda service pentru toate tipurile de silozuri, nu doar pentru cele fabricate de noi", a mai spus Birleanu.

Planurile de viitor ale O.ME.P.S Romania mai includ si crearea unei retele de vanzari la nivel national.

"Nu ne-am hotarat deocamdata daca vom investi intr-o retea proprie de agenti, in puncte de lucru si logistica necesara sau vom incheia un contract de parteneriat cu o firma care se ocupa cu distributie de cisterne la nivel national", a precizat Birleanu.

In primele trei luni ale acestui an, compania italiana a vandut in Romania 13 cisterne si conducerea estimeaza un plan de vanzari care sa depaseasca 30 de silozuri pentru ciment, in valoare totala de 1,2 milioane de euro.

Printre clientii firmei se numara SPM Gaz, transportator de ciment pentru Lafarge, si compania romano-olandeza de transport EVW Holding.

"Momentan, suntem in tratative cu cateva firme mari din industria cimentului, pentru ca in Romania nu exista producatori de astfel de utilaje", a mai spus directorul O.ME.P.S Romania, care a refuzat sa precizeze care sunt companiile cu care urmeaza sa colaboreze.

Compania-mama a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 23 de milioane de euro, iar pentru acest an estimeaza o crestere de aproximativ 30%. Unicul proprietar al firmei italiene este Vicenzo Monzio, care detine 70% din firma din Romania.

Oficialii firmei din Romania admit ca au intrat pe piata destul de tarziu, dar decizia a fost luata abia dupa ce s-a analizat foarte bine piata cimentului, considerata a avea un mare potential de dezvoltare in perioada urmatoare.

Piata de profil este estimata la aproximativ 5 mil. tone, ceea ce inseamna vanzari totale de peste 250 mil. euro. Analistii spun ca trendul de crestere al pietei de profil este puternic, cu o medie de consum alimentata de cererea de pe piata de constructii.

Piata de profil este acum impartita de catre trei jucatori de talie globala - Lafarge (Franta), HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia), fiecare jucator avand in proprietate cate trei fabrici de ciment, prin care isi impart in mod aproape egal piata. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO