Companii

Investitie Serus de 4 milioane de euro pentru flote

14.10.2005, 19:06 18

Compania Serus, dealer al marcii franceze Renault a investit 4 mil. euro intr-un Business Center in Capitala dedicat clientilor care detin flote si vehicule utilitare.

"Existenta unui astfel de serviciu in Romania arata ca piata auto a atins un anume grad de maturitate, iar clientii care detin flote sau utilitare si pentru care vehiculele reprezinta un instrument de lucru foarte pretios, au nevoie de solutii specifice domeniului lor de activitate", a declarat Nicolas Ianculescu, director general al Renault Nissan Romania, importatorul pe piata locala.

Extinderea proiectului va continua si in perioada urmatoare. "Pana la sfarsitul anului vom mai implementa in alte doua locatii apartinand dealerilor Renault inca doua unitati Business Center, urmand ca in 2006 totalul acestora sa fie de sapte", a mai spus Ianculescu.

Potrivit reprezentantilor grupului francez, primul Business Center de pe piata romaneasca este al 630-lea din cadrul retelei.

In prezent aceste centre realizeaza doua treimi din vanzarile de vehicule utilitare in Europa Occidentala, spun reprezentantii Renault, care au anuntat pentru anul trecut o cota de piata pe segmentul vehiculelor utilitare de aproape 15%.

Renault Nissan Romania estimeaza pentru acest an, potrivit directorului general al companiei, un volum al vanzarilor de 24.000 de unitati, valoarea depasind cu mult estimarile pe care oficialii le avansau la inceputul anului. Valoarea reprezinta aproximativ dublu fata de cele 12.000 de autovehicule Renault vandute anul trecut. La fel ca si in ceilalti ani, cele mai bine vandute modele au fost Renault Clio Symbol si Renault Megane Sedan. "Spre deosebire de alti ani, la cresterea vanzarilor a contribuit si programul de innoire a parcului auto", a adaugat Ianculescu. De anul viitor Renault va aduce pe piata locala si noua generatie Clio, prezentata in avanpremiera la Salonul International de Automobile Bucuresti 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO