Companii

Investitii in statiunea preferata a lui Hitler

09.07.2001, 00:00 28



Lantul hotelier Inter-Continental, detinut de grupul britanic Bass Plc., a inceput lucrarile de reamenajare a infrastructurii turistice din localitatea germana Obersalzberg, locul preferat de vacanta al lui Adolf Hitler, care va fi transformata intr-o statiune de lux, cu saune, piscine si teren de golf.

Situata in Muntii Alpi, statiunea va fi inaugurata in anul 2005, in cadrul unui proiect in valoare de 30 mil. $, finantat de o divizie a bancii germane de stat Bayerische Landesbank. Principalul hotel din statiune, cu o capacitate de 138 de locuri, va fi administrat de compania britanica sub marca Inter-Continental.

La Obersalzberg, Hitler a scris o parte din "Mein Kampf" si a pus la punct planurile pentru invadarea Poloniei. De asemenea, localitatea a gazduit luxoasele vile ale multor oficiali germani din perioada respectiva.

Conotatia nazista a acestor locuri a starnit o serie de proteste din partea politicienilor locali. Intrebat despre atitudinea fata de trecutul Germaniei, purtatorul de cuvant al grupului Bass in Marea Britanie a raspuns ca este un subiect extrem de sensibil.

"Suntem insa invitati si avem oportunitatea de a administra un hotel care, credem noi, va permite oamenilor sa invete si sa inteleaga mai mult", a adaugat reprezentantul Bass.

Statiunea ar putea constitui un stimulent pentru turismul din regiune. "Bavaria nu a uitat perioada nazista, dar turismul din Obersalzberg dateaza cu mult dinainte de acele vremuri", a declarat ministrul de Finante al Bavariei, Kurt Faltlhauser.

La randul sau, un oficial din cadrul Consiliului Central al Evreilor din Germania a admis ca centrul de documentare al muzeului din Obersalzberg ar putea face oamenii mai constienti de ceea ce a insemnat miscarea nazista. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO