Companii

Investitiile Africa Israel au trecut de 220 mil. euro

22.02.2008, 20:18 21

Compania Africa Israel, dezvoltatorul proiectului AFI Cotroceni Park din Bucuresti, a investit pana in prezent
223 mil. euro pe piata locala, cea mai mare parte a bugetului de investitii fiind directionata catre achizitia de terenuri pentru viitoare dezvoltari, care sunt estimate la o valoare totala de doua miliarde de euro.
Cele mai importante investitii realizate pana in momentul de fata au fost preluarea participatiei de 50% detinuta de fondul de investitii NCH in proiectul Cotroceni Park, pentru 78,8 mil. euro, si achizitia terenului de sub fabrica Laromet din Bucuresti (77,5 mil. euro).
Africa Israel, grup controlat de miliardarul israelian Lev Leviev, are in diferite stadii de dezvoltare patru centre comerciale pe piata locala, cu o suprafata inchiriabila totala de circa 170.000 de metri patrati, aproximativ 15.000 de locuinte si birouri cu o suprafata de peste 80.000 de metri patrati.
Cel mai recent proiect al companiei este AFI Palace Arad, care va cuprinde un mall cu o suprafata de 33.000 mp, un turn de birouri de 12.000 de metri patrati si 975 de locuinte.
"Investitia in acest mall si in cladirea de birouri va fi de peste 100 de milioane de euro. Am observat la mallurile detinute in alte tari ca este foarte eficient sa ai birouri in apropierea mallului, deoarece acestea iti asigura clienti in segmentul de food-court, cafenele si shopping", a declarat Reuven Havar, country manager al AFI Europe Romania.
Finalizarea proiectului este programata pentru anul 2010, inca cel putin alte patru proiecte de centre comerciale fiind anuntate in orasul din vestul tarii, si anume Galleria, Atrium Center, Tiago si Armonia.
Agentii de inchiriere a proiectului AFI Palace Arad sunt firmele Jones Lang LaSalle si Cushman & Wakefield Activ Consulting, care inchiriaza si spatiile din AFI Cotroceni Park.
Reprezentantii AFI Europe estimeaza pentru acest an si inceperea lucrarilor de constructie la mallul de pe terenul fabricii Laromet, precum si pe cel al fabricii Flacara din Ploiesti.
"Peste o luna vom intra in proprietatea unei portiuni de trei hectare din terenul fabricii Laromet si vom putea incepe demolarile", a precizat Havar.
Prin dezvoltarea unui mall pe terenul din Bucurestii Noi, Africa Israel ar putea deveni al treilea proprietar a doua centre comerciale in Capitala, tinand cont ca Anchor Grup opereaza deja doua malluri in Bucuresti - Plaza si Bucuresti Mall, iar dezvoltatorii mallului Baneasa Shopping City au intr-o faza incipienta de dezvoltare un mall in zona Obor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO