Companii

Investitiile masive au majorat afacerile Saint-Gobain cu 130%

24.04.2008, 19:40 14

Grupul francez Saint-Gobain, una dintre cele mai mari corporatii din constructii, a realizat anul trecut pe piata romaneasca o cifra de afaceri cumulata de peste 183 mil. euro, in crestere cu 130% fata de anul precedent.
Francezii au fost in ultimii ani unul dintre cei mai agresivi jucatori de pe piata locala a constructiilor, dupa ce au realizat investitii de peste 150 mil. euro de la intrarea pe piata locala. Cea mai mare parte a acestor investitii, peste 100 mil. euro, a fost directionata catre fabricile grupului din Calarasi (sticla) si Ploiesti (vata minerala), dar si catre o noua capacitate de productie a mortarelor la Branesti, langa Bucuresti. Tot anul trecut grupul si-a diversificat afacerile din Romania prin achizitia firmei brasovene MTI Impex, cu activitati in industria lemnului.
Pentru acest an grupul si-a planificat continuarea investitiilor in fabrica de sticla de la Calarasi, prin inaugurarea unei linii de acoperiri si depu-neri pentru productia de sticle cu carac-teristici si functii speciale. In plus, grupul va dezvolta activitatea de comercializare a conductelor si racordurilor din fonta ductila, prin intermediul compa-niilor Brodrene Dahl si Ventistal, care distribuie sisteme de ventilatie si fitinguri pentru domeniul naval.
Saint-Gobain a exportat anul trecut peste o treime din cantitatea de materiale de constructii produsa pe piata locala, respectiv produse in valoare de 63 mil. euro, catre tari precum Bulgaria, Serbia, Grecia si Turcia. Grupul Saint-Gobain opereaza pe piata locala prin intermediul a noua companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO