Companii

Investitorii lucrează în Bucureşti la birouri de 250 mil. euro

Investitorii lucrează în Bucureşti la birouri de 250...

Autor: Cristi Moga

04.09.2013, 21:57 1366

Şase dezvoltatori imobiliari străini pompează încă 250 de milioane de euro în centre de afaceri din Bucureşti, urmând ca în decurs de un an să dea în folosinţă spaţii de birouri de 140.000 mp într-o piaţă în care semnalele multinaţionalelor sunt contradictorii: unele companii tatonează piaţa şi vor să se dezvolte, în timp ce alte grupuri, în special din zona financiar-bancară, au mai degrabă planuri de exit. Trei dintre aceste proiecte vor fi livrate în zona Barbu Văcărescu - Pipera, iar restul vor fi amplasate în jumătatea sudică a oraşului, unde dezvoltatorii mizează în special pe companiile din IT pentru ocuparea spaţiilor. ZF a analizat doar cele mai mari şase proiecte din piaţă, care au fiecare o suprafaţă închiriabilă de peste 10.000 mp, şi a ajuns la concluzia că gradul de ocupare al acestor clădiri este în prezent de circa 30%.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO