Companii

Ioan Popa ia 10 mil. euro din vanzarea Monte Banato

23.05.2007, 19:13 406

Omul de afaceri Ioan Popa, care detine Pangram Resita, cel de-al treilea jucator din piata locala a pastelor, a vandut 60% din actiunile companiei grupului italian Foodco, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata italiana de panificatie.
In urma tranzactiei, Ioan Popa a ramas cu un pachet minoritar din companie.
"Daca pana in 1999-2002 inregistram cresteri de pana la 100%, in ultimii ani am ajuns sa inregistram cresteri de doar 15%. Nu mai puteam avea o crestere organica, motiv pentru care am cautat un partener care sa imprime dinamism afacerilor companiei si sa ajute la cresterea rezultatelor financiare", a declarat Ioan Popa, directorul general al companiei. El nu a dorit sa dezvaluie valoarea tranzactiei, insa potrivit unor surse din piata aceasta achizitie s-a ridicat la aproximativ 10 milioane de euro.
Pangram Resita a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 17,1 mil. de euro si a avut un profit operational de 2,2 mil. de euro.
"Pentru urmatorii ani ne-am bugetat cresteri de aproximativ 30%, de aceea speram ca anul acesta sa inregistram o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro, iar in 2008 sa atingem suma de 30 de milioane de euro", a spus directorul general Pangram.
Foodco este unul dintre principalii jucatori din piata produselor de patiserie din Italia, comercializand in principal croissante.
Potrivit lui Popa, compania italiana a fost interesata in principal de brandul de paste fainoase Monte Banato, detinut de Pangram, dar si de partea de productie si distributie a producatorului local de paste. De asemenea, Foodco intentioneaza sa investeasca 5 mil. euro in urmatorii doi ani pentru construirea unei noi unitati de productie in apropierea fabricii detinute in prezent de Pangram.
Potrivit reprezentantului comapaniei, Foodco doreste sa investeasca in urmatorii trei ani aproximativ trei-patru milioane de euro in promovarea brandului Monte Banato.
Pangram este cel de-al treilea producator din piata locala a pastelor fainoase, primele doua locuri revenind companiilor Baneasa Bucuresti si Pambac Bacau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO