Companii

Irsap: caloriferele nu sunt inca vazute ca piese de mobilier

22.04.2005, 20:56 444

Compania clujeana Irrom Industrie, membra a grupului italian Irsap, a finalizat la Iclod, in judetul Cluj, o investitie de 5 mil. euro pentru construirea unei hale pentru productia de calorifere tubulare din otel.

Astfel, luna aceasta compania a demarat productia, insa conducerea firmei estimeaza ca abia in 2007 se va lucra la capacitatea maxima.

Oficialii companiei nu au dorit sa precizeze cat va produce fabrica, mentionand doar ca aici vor lucra 200 de angajati.

"In momentul de fata avem doar 20 de muncitori si o singura linie de productie. Anul aceasta intentionam sa mai angajam 50 de oameni si sa achizitionam inca o linie de productie", a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Ionescu.

Tot anul acesta conducerea Irrom Industrie intentioneaza sa dezvolte partea de distributie. "Compania nu se ocupa si de comercializarea directa a produselor, insa dorim sa fim prezenti in toate magazinele specializate din tara", a mai spus directorul general.

El a precizat ca societatea se va axa numai pe productie si nu isi va deschide spatii de vanzare proprii.

Productia realizata la Cluj va fi destinata in proportie de 90% exportului. "Piata de desfacere este acum destul de mica in Romania, deoarece oamenii nu sunt inca obisnuiti sa considere ca un aparat de incalzire poate sa fie si o piesa de mobilier. Speram insa ca in viitor acest procent se va inversa deoarece Irsap doreste sa vanda chiar acolo unde produce", a mai spus directorul general al firmei.

El a adaugat ca planurile companiei vizeaza productia inclusiv dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. "De aceea toate masinile industriale pe care le avem in fabrica sunt noi si corespund standardelor europene in domeniu", a mai spus Ionescu.

Romania este singura tara din estul Europei in care grupul Irsap are activitate de productie si, conform reprezentantilor firmei, s-a optat pentru aceasta locatie deoarece economia este in plina dezvoltare.

"Am ales Clujul in primul rand fiindca este in centrul tarii si, in al doilea rand, pentru ca am gasit o zona mai putin industrializata", a mai declarat Ionescu. Prin deschiderea noului punct de lucru in Romania conducerea firmei se asteapta si la o crestere a vanzarilor pentru intreg grupul.

Grupul Irsap este detinut de doua familii din Rovigo, zona Padova.

Fondata in 1963, firma Irsap are 1.000 de angajati in Italia si detine capacitati de productie si in China.

Din grup mai face parte si compania Rhoss, care produce instalatii industriale de refrigerare. Anul trecut, grupul Irsap a avut o cifra de afaceri de aproximativ 150 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO