Companii

Isabelle Iacob, Help Net: Produsele dermato-cosmetice ajung la 20% din afacere

Isabelle Iacob, Help Net: Produsele dermato-cosmetice ajung la 20% din afacere

Isabelle Iacob, directorul general Help Net: Vanzarile obtinute au fost generate atat de un proces de crestere cantitativa, prin deschiderea de noi unitati, cat si de dezvoltarea calitativa generata de un proces de reorganizare si eficientizare a activitatii companiei.

21.07.2006, 14:08 445

Help Net Farma, compania care opereaza una dintre cele mai mari retele de farmacii de pe piata, a inregistrat o rata de crestere a vanzarilor de 100% in perioada martie 2005 - martie 2006 fata de perioada similara anterioara.
"Vanzarile obtinute au fost generate atat de un proces de crestere cantitativa, prin deschiderea de noi unitati, cat si de dezvoltarea calitativa generata de un proces de reorganizare si eficientizare a activitatii companiei", afirma Isabelle Iacob, directorul general al retelei de farmacii Help Net.
In primele trei luni ale anului, business-ul Help Net s-a majorat cu aproximativ 50%, pana la 8,5 milioane de euro.
"Pacientii nostri manifesta un interes in crestere pentru produsele dermato-cosmetice, care intr-o farmacie beneficiaza de avantajul suplimentar al recomandarii unui specialist.
Astfel, estimam ca in 2006 acest segment de produse va reprezenta 20% din cifra de afaceri, iar vanzarile de pana acum confirma acest lucru", afirma Isabelle Iacob.
Pentru acest an, este bugetata o cifra de afaceri de 47,5 milioane de euro, in crestere cu 80% fata de rezultatul obtinut in 2005.
Pentru anul 2006, bugetul alocat pentru investitii in dezvoltare se ridica la valoarea de 1,5 milioane de euro, conducerea Help Net avand in plan finalizarea anului cu un numar de 110-120 de farmacii.
In momentul de fata, exista 92 de farmacii Help Net la nivel national, dintre care 47 sunt in Bucuresti.
"Help Net este un brand puternic, care, datorita dinamismului si a cresterii, a atras atentia nu numai uneia, ci mai multor companii care sunt interesate fie de achizitionare, fie de o alianta strategica", a mai spus Isabelle Iacob.
Oficialii Help Net au declarat ca deocamdata nu iau in calcul posibilitatea contractarii unui credit bancar, intrucat afirma ca dispun de resursele necesare proprii care sa sustina un plan de dezvoltare viabil.
Intrebati de ZF daca Help Net va contracta imprumuturi de la banci pentru a-si finanta extinderea operatiunilor dupa modelul deja indicat de Sensiblu din grupul A&D Pharma, oficialii companiei au raspuns ca "avem resurse interne pentru a genera o crestere de 100% a vanzarilor, un sistem informational puternic si resurse pentru a creste mai sanatos si nu mai mult. Consideram ca este usor sa investesti, cel mai greu este sa recuperezi banii investiti. O crestere agresiva nu este intotdeauna sanatoasa".
Pe piata sunt prezente peste 4.500 de farmacii, cele mai importante retele fiind Sensiblu - parte a grupului A&D Pharma, Help Net, Catena - apartinand grupului de firme Fildas, Remedio - Montero si Farmaciile Dona - ale companiei Siepcofar.
Piata de farmaceutice a devenit foarte competitiva in ultima vreme, pe fondul achizitiilor care au avut loc in sectorul de productie si distributie.
Help Net Farma face parte din grupul Farmexim, primul importator si distribuitor de produse farmaceutice din Romania, cu acoperire atat pe circuitul intern, cat si pe cel de retail. Actionariatul Help Net este format din persoane fizice romane, actionarul majoritar fiind Ovidiu Buluc.
Distribuitorul de medicamente Farmexim este prezent pe piata romaneasca de 15 ani, anul trecut avand o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro.
Anul trecut, consumul de medicamente a avansat cu aproximativ 18%, pana la 1,27 miliarde de euro (4,6 miliarde de lei), potrivit datelor companiei de cercetare Cegedim.
Vanzarile prin intermediul farmaciilor au inregistrat cel mai rapid ritm de crestere, de circa 25% comparativ cu 2004, pana la 950 de milioane de euro (3,47 miliarde de lei), in timp ce consumul prin intermediul spitalelor a crescut cu doar 0,2%. Rezultatul reprezinta o crestere ce depaseste estimarile initiale ale jucatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO