Companii

Israelienii de la BSG, un miliard de euro in imobiliare

Israelienii de la BSG, un miliard de euro in imobiliare

Proiectul imobiliar West Park (foto, in proiect) din cartierul bucurestean Militari a fost suplimentat cu 500 de apartamente

17.10.2007, 20:56 43

Grupul BSG va aloca in urmatorii doi ani fonduri de 500 mil. euro pentru proiecte imobiliare care includ cladiri de birouri, cartiere de vile in partea de nord a Capitalei, in zona Saftica si Corbeanca, precum si pentru proiectul rezidential West Park, a carui investitie se va dubla la 120 mil. euro.
Investitiile realizate in ultimele 18 luni de catre grup se ridica deja la 500 de milioane de euro.
"Dorim sa construim o cladire de birouri in Bucuresti si ne propunem, de asemenea, sa investim intr-un mall in Capitala, dar si in alte orase precum Brasov sau Constanta. Aceste investitii se afla in stadiul de proiect si firma nu a achizitionat inca terenurile necesare dezvoltarii acestora", a declarat Mosche Agavi, directorul de tara al grupului BSG.
Investitia initiala in proiectul West Park, amplasat in cartierul Militari din Bucuresti si inceput de firma Rom Canada, era evaluata la 60 de milioane de euro. Proiectul a fost achizitionat in 2006 de un joint-venture format din grupul israelian BSR Engeneering Development si BSG, care a cumparat in urma cu sase luni participatiile detinute de BSR Engeneering Development la mai multe proiecte imobiliare derulate in Capitala.
"Am decis sa dublam investitia initiala la 120 de milioane de euro, deoarece suprafata proiectului a fost extinsa de la trei la cinci hectare, numarul apartamentelor s-a majorat de la 900 la circa 1.400, iar proiectul va dispune de circa 1.000 de locuri de parcare fata de 100, cat era prevazut anterior", a declarat reprezentantul BSG.
Potrivit reprezentantilor grupului, proiectul va fi finalizat integral in anul 2011. Primele doua etape ale investitiei, reprezentand circa 700 de apartamente, vor fi inaugurate in august 2008, respectiv in 2009.
Complexul va include 19 cladiri, cu o structura de parter si opt etaje, respectiv parter si 14 etaje, iar zona rezidentiala va fi desfasurata pe o suprafata de 130.000 de metri patrati. Pretul unui apartament este de 1.100-1.150 euro/mp, pentru locuintele din cea de-a doua faza, in crestere de la 950-1.050 de euro pe metrul patrat pentru imobilele comercializate in primul interval.
BSG are in prezent in curs de derulare, prin divizia Seven Hills, mai multe proiecte pe segmentul rezidential. Astfel, in afara proiectului West Park, firma va incepe anul viitor constructia unui ansamblu cu circa 1.000 de apartamente, care va beneficia de o investitie totala de circa 90 de milioane de euro.
De asemenea, firma asteapta autorizatiile necesare pentru inceperea unui proiect rezidential in Cartierul Cotroceni, in apropierea Gradinii Botanice, care va cuprinde aproximativ 900-1.100 de apartamente, valoarea investitiei fiind evaluata la 100 de milioane de euro.
BSG intentioneaza sa construiasca circa 2.000-3.000 de vile, in total, in localitatile Saftica si Corbeanca, pe terenuri cu o suprafata totala de 150 de hectare.
Potrivit reprezentantilor companiei, aceste doua proiecte vor fi dezvoltate in parteneriat, asociatii nefiind inca desemnati.
Compania va incepe in luna aprilie a anului viitor, la Ploiesti, constructia unui complex cu circa 250 de apartamente, in care va investi aproximativ 20 de milioane de euro. BSG este un grup international care a realizat proiecte imobiliare in America de Nord, Anglia, Franta, Italia, precum si in Europa Centrala si de Est, in Romania, Ucraina, Cehia, Ungaria si Kazahstan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO