Companii

Israelienii de la Hagag vor să investească 20 mil. euro în restaurarea Palatului Ştirbey de pe Calea Victoriei. Dezvoltatorul a primit certificatul de urbanism

Întreaga clădire va fi restaurată şi reconsolidată, inclusiv elementele decorative exterior.

Întreaga clădire va fi restaurată şi reconsolidată, inclusiv elementele decorative exterior.

Autor: Bogdan Alecu

30.06.2020, 12:00 561

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development a primit certificatul de urbanism în vederea autorizării executării lucrărilor de construcţii privind restaurarea, consolidarea şi refuncţionalizarea clădirii monument istoric Palatul Ştirbey.

Bugetul alocat pentru lucrările de recondiţionare a palatului şi reedificarea corpului anexă este de 20 de milioane de euro.

Oficialii companiei au subliniat că lucrările de restaurare a Pala­tului Ştirbey vor urma linia proiectelor H Victoriei 109 – proiectul de birouri, fostul sediu al Petrom de pe Calea Victoriei de lângă  şi proiectul rezidenţial H Victoriei 139, tot de pe Calea Victoriei.

Palatul Ştirbey se întinde pe o suprafaţă construită la sol de 776 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită desfăşurată de 2.933 de metri pătraţi, având un regim de înălţime de S plus P plus E plus M. Întreaga clădire va fi restaurată şi reconsolidată, inclusiv ele­mentele decorative exterioare. După rein­troducerea în circuitul public, interiorul clădirii va găzdui o galerie high-end pentru mărci premium cu renume internaţional, dar şi un spaţiu modern destinat unor eve­nimente culturale şi expunerii lucrărilor de artă semnate de artişti contemporani, români şi internaţionali, pe care dezvol­tatorul o va pune, cu titlu pro-bono, la dispoziţia acestora din urmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO