Companii

Ivan Patzaichin, legenda canotajului românesc, îşi face afacere de închirieri bărci în Delta Dunării

Ivan Patzaichin, legenda canotajului, îşi face afacere de închirieri bărci în Delta Dunării

Autor: Mirabela Tiron

05.09.2011, 11:54 810

Ivan Patzaichin, fostulcanoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară şi triplu laureat cu argint, pregăteşte dezvoltarea a şapte centre de închiriere bărci în cele mai importante localităţi din Delta Dunării pentru ca turiştii să poată face anumite trasee tematice cu barca.

Investiţia se va ridica la 1,5 milioane de euro, potrivit lui Teodor Frolu, partenerul lui Patzaichin şi vicepreşedintele asociaţiei cu acelaşi nume.

"În localităţi precum Mila 23, Crişan, Letea, Chilia vor fi dezvoltate aceste centre până anul viitor. Fiecare centru va avea 20 de bărci. Vrem să creem o infrastructură de mobilitate pentru turişti şi trasee tematice", a declarat Teodor Frolu.

Ivan Patzaichin a organizat Festivalul Internaţional al Bărcilor cu vâsle Rowmania la Tulcea în perioada 2-4 septembrie, un eveniment care încurajează ecoturismul cu barca cu vâsle. La Tulcea s-a găzduit şi intrarea echipelor din Turul Internaţional Danubian, cel mai lung tur de pe Dunăre făcut cu bărci. În fiecare an, împătimiţii sportului cu bărci vâslesc timp de două luni de la izvoare până în Deltă.

"Un eveniment la gurile Dunării nu este doar o ocazie pentru localnici de a-şi arăta cu mândrie tradiţiile, ci şi o atracţie pentru turişti", a spus Patzaichin.

El s-a născut în satul Mila 23, comuna Crişan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO