Companii

Japonezii care au luat fabrica lui Copos au preluat şi Emerson Oradea

Japonezii care au luat fabrica lui Copos au preluat şi...

Autor: Laurentiu Cotu

14.09.2016, 00:07 4642

Grupul Emerson, care are în România fabrici la Cluj-Napoca şi Oradea şi peste 2.400 de angajaţi, a vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation, într-o tran­zacţie de 1,2 mld. dolari, care include şi o parte din operaţiunile din Ro­mânia.

Pentru diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques ale Emerson din România lucrează în total aproxi­mativ 365 de angajaţi, la Cluj-Napoca şi Oradea.

„Operaţiunile Emerson din Oradea vor fi transferate integral către Nidec, noul pro­prietar al acestor două întreprinderi“, au de­clarat pentru ZF Tran­silvania oficialii Emer­son.

Nidec a preluat recent şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş) de la familia Copos, printr-o tranzacţie estimată între 10 şi 20 mil. euro.

„Lucrăm îndeaproape cu Nidec pentru a asigura o tranziţie lină, atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi. Sunt aproximativ 150 de angajaţi ce lucrează pentru Leroy-Somer în Cluj-Napoca şi circa 215 pentru Leroy-Somer şi Control Tehniques în Oradea“, au mai precizat re­prezentanţii Emerson.

Emerson a inaugurat în luna mai a acestui an fabrica de la Oradea, fiind a doua unitate de producţie deţinută de americani pe piaţa locală, după cea din Cluj, investiţia ridi­cându-se la aproxi­mativ 25 mil. dolari. Iniţial, proiectul Emerson de la Oradea prevedea crearea a 2.500 de locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 80 mil. euro (105 mil. dolari), până în 2022. 

Anul trecut, Emerson a avut afaceri totale de 692,4 mil. lei (154,5 mil. euro), un profit net de 19,6 mil. lei (4,4 mil. euro) şi un număr mediu de 2.318 angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO