Companii

Jean Valvis şi-a dublat afacerile din vinuri anul trecut

Jean Valvis şi-a dublat afacerile din vinuri anul trecut

Autor: Ioana David

25.08.2011, 15:55 436

Firma Viti-Pomicola Sâmbureşti SA din industria vunului, controlată de omul de afaceri Jean Valvis, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 6,4 mil. lei (1,5 mil. euro), în creştere cu 160% comparativ cu nivelul de 2,4 mil. lei (aproape 0, mil. euro), potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Omul de afaceri elveţian de origine greacă a venit în urmă cu 18 ani în România iar apoi a dezvoltat şI vândut două dintre afacerile construite de la zero - Dorna (vândută către Coca-Cola) şi LaDorna (achiziţionată de Lactalis).

Valvis deţine în prezent Valvis Holding Group, care include businessul cu apă Aqua Carpatica, cel cu vin Domeniile Sâmbureşti (prin firma Viti-Pomicola Sâmbureşti SA) , afacerea cu cereale bio Dorna Agri şi AgroElectrica, specializată pe energie regenerabilă. Grupul are 400 de angajaţi.

Într-un interviu acordat ZF anul trecut, Valvis spunea că a investit în vin 11 milioane de euro şi are plantate 500 de hectare, dintre care 100 cu struguri pentru chardonnay, iar restul pentru cabernet sauvignon, merlot, fetească albă şi altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO