Companii

JW Marriott: Candidatii vor salarii cuprinse intre 300 si 1.000 de euro

23.10.2008, 14:54 1505

Candidatii interesati de un job in cadrul hotelului de cinci stele JW Marriott Bucharest Grand Hotel solicita salarii care variaza de la 300 de euro lunar net pana la 1.000 de euro pe luna.

"Foarte multi dintre cei care vin la un interviu sau ne trimit CV-uri aplica pentru un loc de munca in hotel in speranta ca vor obtine salarii de la 300 la 1.000 de euro, chiar daca nu stiu despre ce fel de job este vorba", declara Camelia Buburuz, director of human resources al JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
Buburuz considera ca astfel de pretentii salariale sunt exagerate, in conditiile in care salariul mediu brut din industria hoteliera este apropiat de salariul mediu brut pe economie.
Potrivit studiului PayWell-Salary and Benefits 2008 realizat de compania de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers (PwC), salariul mediu brut din industria hoteliera este de aproximativ 360 de euro, putin peste salariul mediu brut consemnat de Institutul National de Statistica in luna august (350 de euro).
Pentru a-si creste baza de CV-uri cu potential angajati, Marriott a organizat in aceasta saptamana a doua editie din 2008 a Career Day, un targ de joburi intern. Scopul evenimentului a fost recrutarea de personal pentru bucatarie, curatenie sau pentru zona de front-office.
"Au venit circa 150 de oameni, mai mult decat anticipam noi, lucru care s-a dotorat faptului ca, din ce am observat, alti angajatori au inceput sa tempereze procesul de recrutare din cauza crizei financiare", spune Buburuz.
Targul a targetat atat candidati cu experienta, cat si fara experienta in domeniu. "Nu a contat varsta si nici nivelul de experienta al candidatilor care au venit la targ. Pentru anumite joburi insa candidatii trebuie sa aiba anumite abilitati.
De exemplu, pentru receptie, suntem interesati de candidati care sa cunoasca cel putin o limba straina, iar pentru bucatarie ne uitam si catre absolventii de profil", spune Buburuz. 
Daca la evenimentul din aceasta saptamana reprezentantii hotelului au pus la bataie circa 25 de locuri de munca, la editia precedenta a targului, desfasurata in primavara, din cei 100 de oameni care au trecut pragul targului, 30-35 au ajuns sa lucreze ulterior in cadrul hotelului.
In prezent, 70 din cei 450 de angajati ai Marriott reprezinta personalul din bucatarie, in vreme ce 60 lucreaza in zona de front-office. Pe piata hoteliera de cinci stele din Bucuresti, Marriott concureaza cu InterContinental, Howard Johnson, Hilton, Crowne Plaza, Casa Capsa, Carol Parc si Radisson SAS.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO