Companii

Kaufland, cea mai mare majorare de capital in decembrie

Kaufland, cea mai mare majorare de capital in decembrie

Click pentru imaginea marita

12.02.2007, 18:27 25

Compania care opereaza reteaua de magazine Kaufland a realizat cea mai mare majorare de capital in decembrie, de 47,7 mil. euro, dupa ce in noiembrie a mai avut un aport de capital de 116,9 mil. euro, inregistrand astfel cea mai mare majorare de capital de pe tot anul trecut, potrivit datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).
Kaufland a fost in 2006 una dintre cele mai dinamice retele de retail de pe piata, cu 14 unitati deschise intr-o perioada de 12 luni. Totodata, investitiile companiei au fost anul trecut de peste 250 mil. euro.
Producatorul de bauturi alcoolice Alexandrion, precum si producatorul de echipamente electronice Celestica au urmat clasamentul de majorari din decembrie anul trecut. Cei doi jucatori se situeaza in primele zece locuri in ceea ce priveste subscrierile de pe tot anul 2006. Astfel, luna decembrie a fost una dintre cele mai prolifice din acest punct de vedere, investitiile de peste 1 mil. euro totalizand 360 mil. euro. Valoarea cumulata a subscrierilor pe anul trecut a fost de aproape 400 mil. euro, potrivit ONRC.
Desi cele mai multe aporturi de capital din luna decembrie a anului trecut au fost concentrate in zona Bucurestiului, Moldova a avut si ea contributii consistente. Astfel, compania austriaca Egger, cu activitati in domeniul prelucrarii lemnului, a adus un aport de capital de peste 33 mil. euro in Suceava, austriecii avand un program de investitii de 500 mil. euro in acest judet. In Neamt companiile Altex Impex si Real Estate au adus aporturi de 11, respectiv 1,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO