Companii

Kaufland, liderul comerţului local după cifra de afaceri, are cei mai profitabili angajaţi din domeniu

Kaufland, liderul comerţului local după cifra de...

Autor: Cristina Roşca

18.09.2013, 16:51 2705

„Kaufland are o politică de personal foarte strictă şi bine pusă la punct. Se fac an­gajări doar după ce fie­care salariat este încărcat suficient. Mai mult, există şi un sistem de an­gajări temporare pe o perioadă deter­mi­nată de trei luni şi doar dacă rezultatele sunt bune acesta rămâne permanent“, spune Marcelo Mihai, senior con­sultant în cadrul companiei de con­sul­tanţă în mana­ge­ment Geva & Company. El a lucrat an­terior pentru germani, în po­ziţia de sales pro­ject manager, şi spune că re­tailerul pre­feră să îşi cumpere terenuri mai scumpe în centrul oraşelor decât ieftin şi la periferie.

De altfel, germanii au cele mai multe magazine pe suprafaţă mare des­chi­se în centrul oraşelor, poziţia favo­ri­zând un trafic mare şi în timpul săptămânii nu doar în weekend.

Astfel, Kaufland şi-a ma­jo­rat profitul în 2012 cu 63,7%, până la 275 mil. lei. Ur­mătorul cel mai profitabil lanţ, Carre­four a avut un câştig net de 105 mil. lei.

Fiecare dintre jucătorii din comerţul modern local are câteva mii de angajaţi, cifre ce îi poziţionează în topul celor mai mari angajatori din economie.

Acest articol face parte dintr-o analiză mai amplă publicată în suplimentul de Retail al Ziarului Financiar, apărut marţi. Articolul va fi disponibili şi pe ZF Corporate, serviciul de ştiri cu plată al Ziarului Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO