Companii

KD Investment tinteste marile orase

01.12.2005, 18:05 21

Compania KD Investments Romania, care gestioneaza un fond mutual, va lansa la inceputul anului viitor primul punct financiar din afara Capitalei, la Cluj-Napoca, dupa care intentioneaza sa se extinda la nivel national in cele mai mari orase din tara.

"Intentionam sa deschidem mai multe astfel de sedii secundare in care sa oferim consultanta si servicii de investitii clientilor nostri. Principalele orase vizate sunt Constanta, Iasi, Bacau, Brasov sau Ploiesti. Pentru inceput am ales Clujul, deoarece este cel mai important centru financiar dupa Capitala", a declarat pentru ZF Transilvania Jan Costin Pricop, deputy general manager al KD Investments Romania. El a adaugat ca societatea si-a propus sa demareze un parteneriat cu Banca Comerciala Carpatica pentru partea de distributie a serviciilor companiei.

KD Investments Romania administreaza, momentan, active in valoare de aproape 3 mil. euro, iar numarul total de investitori este de 564. Reprezentantii firmei estimeaza ca pana la sfarsitul anului volumul investitorilor va ajunge la 1.000. "Piata in domeniu are un potential mare, fiind in prezent, subdezvoltata. In Romania exista doar 20 de fonduri de investitii, in timp ce in alte tari europene ajung pana la 8.000", a mai declarat Pricop. Compania gestioneaza fondul KD Maximus cu plasamente preponderent in actiuni.

Oficialii firmei spun ca vor mai deschide anul viitor in ianuarie un alt fond, KD Optimus, ale carui plasamente sunt orientate cu preponderenta catre instrumente cu venit fix, iar in aceste conditii compania estimeaza ca va administra in 2006 active in valoare de aproximativ 10 mil. euro.

Compania face parte din grupul financiar sloven KD Group care are operatiuni in Slovenia, Slovacia, Serbia, Croatia, Bulgaria, Muntenegru, Luxemburg.

anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO