Companii

KFC: Vanzari de 40 mil. euro, plus 25%

20.01.2009, 18:25 135

Lantul de restaurante de tip fast-food Kentucky Fried Chicken (KFC) a raportat la nivel local o cifra de afaceri neta de peste 40 mil. euro pentru 2008, in crestere cu 25% fata de anul anterior, cand a realizat venituri de 31,5 mil. euro, pe fondul cresterii numarului de unitati la nivel local.

Cu toate acestea, pentru anul in curs previziunile nu sunt atat de optimiste. "Cresterile nu vor fi spectaculoase, dar nici imposibile. Vom incerca sa ne mentinem la acelasi nivel, dar si cresterile sunt binevenite", au declarat reprezentantii companiei.
Chiar daca nu s-a simtit o reducere a numarului de clienti in aceasta luna fata de ianuarie 2008, KFC va introduce in meniu produse sau pachete de produse noi la preturi scazute, "incercand pe cat posibil sa suportam cresterile de pret de la furnizori si sa nu transmitem acest lucru si clientilor", dupa cum spun reprezentantii KFC.
In 2008, compania a deschis opt restaurante, dintre care trei in Bucuresti, restul fiind inaugurate in orase ca Suceava, Constanta, Targu-Mures, Craiova si Arad. Tot anul trecut brandul de fast-food a patruns in Chisinau, in centrul comercial MallDova, impreuna cu alte branduri de pe piata restaurantelor si a cafenelelor, cum ar fi Pizza Hut sau Cup & Cino.
In total, lantul KFC cuprinde in Romania 32 de unitati, in cadrul carora lucreaza 1.200 de angajati, dar planul de extindere pe 2009 vizeaza o prima deschidere in Capitala, in zona Garii de Nord la sfarsitul acestei luni. "Vom continua sa mai deschidem si alte locatii, mai ales daca avem oportunitati bune din punct de vedere imobiliar, dar deocamdata nu avem alte contracte semnate", spun oficialii KFC. Investitia intr-un restaurant KFC poate varia intre 190.000 de euro si 317.000 de euro in functie de pozitie, localizare si suprafata.
Pe segmentul de fast-food KFC, care este adus in Romania in sistem de franciza de compania US Food Network, aflata in portofoliul grupului Altrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, intra in competitie cu McDonald's, Burger King, Spring Time sau Broaster Chicken.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO