Companii

KIKA angajeaza 1.000 de oameni in opt magazine

KIKA angajeaza 1.000 de oameni in opt magazine

KIKA va deschide in toamna anului 2008 primul magazin din Romania, in Bucuresti

25.10.2007, 14:14 116

Retailerul austriac de mobila si decoratiuni interioare KIKA va ajunge in cinci ani la cel putin 1.000 de angajati pe piata locala, cu cele opt magazine pe care si-a propus sa le deschida in Romania pana atunci.
"Echipa KIKA este in momentul de fata in formare si are mai putin de zece persoane, dar numarul lor este in continua crestere astfel ca in scurt timp vom ajunge la circa o suta de angajati", a spus Alexandru Creanga, country manager al KIKA Romania.
KIKA va deschide in toamna anului 2008 primul magazin din Romania, in Bucuresti, celelalte doua locatii, adica Timisoara si Oradea, fiind planificate pentru anul 2009. Potrivit lui Creanga, data deschiderii magazinelor din provincie va depinde in mare masura de obtinerea autorizatiilor necesare.
Investitia in primele trei locatii se va ridica la 50 de milioane de euro, finantare contractata in luna august de la Immoconsult, divizia de leasing imobiliar a Investkredit Bank.
Creanga nu a dorit sa precizeze care sunt vanzarile la care se asteapta in primul an de functionare pe piata, afirmand ca tinta KIKA este de a deveni in scurt timp lider pe pietele pe care intra, dupa exemplul Ungariei sau Croatiei.
"Inca de la inceput, de cand s-a hotarat expansiunea pe piata romaneasca, s-a luat decizia expansiunii in nume propriu, franciza nu a fost luata in considerare", a adaugat Creanga.
Conceptul locatiilor KIKA presupune suprafete mari, in medie de 20.000 de metri patrati si produse din toate categoriile de pret, dar in general accesibile. Prima unitate KIKA de pe piata locala, care va fi deschisa in cadrul parcului de retail dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & Wood, pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, va avea o suprafata de 13.000 de metri patrati.
KIKA urmareste sa se adapteze fiecarei piete in parte, astfel ca si portofoliul de produse fabricate in Romania se va extinde odata cu deschiderea magazinelor, potrivit lui Creanga.
Retailer-ul austriac opreaza peste 30 de unitati in Austria si detinde magazine si in alte state din regiune precum Cehia, Slovacia, Croatia si Ungaria.
Retailul de mobila din Romania a devenit din ce in ce mai interesant pentru jucatorii regionali sau internationali, in luna martie a acestui an intrand si compania suedeza IKEA.
Extinderea IKEA in Romania prevede planuri pentru sase-pana la opt magazine, caz in care compania suedeaza va ajunge la peste 3.000 de angajati pe plan local.
Pe de alta parte, si jucatorii de pe piata din Romania vad o oportunitate pe pietele straine. Astfel, Mobexpert si-a deschis in toamna acestui an primul hipermagazin la Sofia (Bulgaria), urmand sa deschida alte trei noi magazine in aceasta tara pana in 2011.
Piata interna de mobila a atins in prima jumatate a acestui an 566 mil. euro, compartiv cu 448 mil. euro in perioada similara a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO