Companii

Kraft cauta oferte de job pentru fiecare angajat disponibilizat

30.06.2009, 17:47 33

Filiala locala a companiei americane Kraft Foods Romania intentioneaza sa propuna cate doua oferte de job in alte companii pentru fiecare dintre cei 440 de angajati disponibilizati din cadrul fabricii de ciocolata din Brasov, care urmeaza sa fie inchisa anul acesta.

Desi au anuntat aceasta initiativa, reprezentantii Kraft nu au propus pana acum niciunuia dintre cei 164 de angajati disponibilizati deja o astfel de oferta.
"Cel mai important lucru in procesul de disponibilizare este sa gasim alte locuri de munca pentru angajatii care pleaca", spune Dorin Grigorescu, director de resurse umane al Kraft Foods Romania, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri estimata la peste 160 de milioane de euro. Pe plan local, compania numara in total 500 de angajati, cu 200 mai putin fata de anul trecut. 
Noile locuri de munca trebuie sa fie in orasul Brasov sau in imprejurimi si intr-un domeniu asemanator cu cel in care a lucrat anterior fiecare angajat. "Este un moment foarte dificil pentru a gasi locuri de munca. Noi vrem sa le facem oferte valide tuturor angajatilor si apoi vom vedea cati dintre ei le vor accepta", afirma Grigorescu. 
Angajatii disponibilizati vor primi un pachet salarial cuprins intre 11 si 31 de salarii compensatorii, in functie de vechimea pe care o au. Salariul mediu in cadrul fabricii din Brasov este de circa 250 de euro, potrivit federatiei sindicatelor din industria alimentara. Avand in vedere acest lucru, compania ar putea sa plateasca intre 1,2 mil. euro si 3,4 mil. euro salariatilor afectati de inchiderea fabricii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO